Upečte si vynikající a jednoduchý kávový piškot s nadýchaným smetanovým krémem

Pro lidi, kteří milují kávu, máme nachystaný recept, který budou naprosto zbožňovat. A ještě k tomu je opravdu strašně jednoduchý.

Nedokážete si představit ráno bez šálku výborné silné kávy a milujete úplně všechno, co nějakou kávu obsahuje? Ať už jde o čokoládu, sušenky nebo třeba dezerty? Tím pádem pro vás máme recept na naprosto luxusní kávový dezert, do kterého se přidává skvělý smetanový krém. Můžeme vám zaručit, že si ho rozhodně zamilujete, a když ho nabídnete svým hostům, budou po vás rozhodně chtít recept.

Co budete potřebovat

Na tento moučník je toho potřeba docela dost, ale rozhodně se to vyplatí. Čokolády na posypání můžete přidat tolik, kolik budete chtít. Suroviny potřebné na tento dezert:

  • 170 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 180 g krupicového cukru
  • 2 vajíčka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 10 g prášku do pečiva
  • 240 g polohrubé mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
  • hoblinky hořké čokolády

Smíchejte ingredience dohromady

Nejprve si musíte v míse rozmíchat bílý jogurt společně s dvěma lžičkami kávy. V jiné misce vyšlehejte obě vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny, přilijte do toho i jogurtovou směs s příchutí kávy. Za stálého míchání do směsi vlijte slunečnicový olej, mléko, nasypte kypřící prášek a polohrubou mouku. Míchejte, dokud vám ze směsi nevznikne polotekuté těsto bez hrudek.

Nyní je čas na pečení

Teď je na čase vzít si kulatou formu na koláč, vymažte ji máslem, vysypte moukou a nalijte do ní připravené kávové těsto. Zapněte si troubu a předehřejte ji na 180 stupňů. Potom do ní dejte formu a pečte přibližně půl hodiny. Jakmile bude korpus dopečený, vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout.

Teď je správný čas na přípravu krému

Vezměte si hlubší skleněnou mísu a do ní vlijte smetanu, kterou vyšlehejte do tuhé pěny. Při míchání do ní postupně přidávejte i moučkový cukr. Pokud vám bude připadat, že je šlehačka stále řídká, přidejte do ní také ztužovač smetany. Jakmile budete mít korpus vychladlý, naneste na něj tento smetanový krém. A teď je čas na to posypat celý dezert čokoládovými hoblinkami a dát chladit minimálně na hodinu do lednice.

Užijte si jeho delikátní chuť

Když si budete jistí, že je dezert dostatečně ztuhlý, vyndejte ho z lednice a nakrájejte na menší porce. Můžete ho podávat třeba s šálkem dobré kávy nebo čaje. Pokud budete chtít dezert dát dítěti, bude se skvěle hodit i k mléku a kakau. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]