Vylepšili jsme původní recept na Ptačí mléko: Nyní je ještě chutnější a jemnější. Tuto novou chuť si absolutně zamilujete

Ptačí mléko je velmi lahodný dezert, kterým překvapíte všechny své blízké. Hodí se nejen na posezení u kávy, ale také například jako svatební dar.

Pokud jste již vypotřebovali všechny své oblíbené dezerty a chcete své přátele nebo blízké překvapit něčím novým, tento recept je pro vás jako dělaný. Nejenže totiž chutná skvěle, ale také díky své konzistenci jistě překvapí všechny přítomné. Nemusíte se však ničeho obávat, příprava je naprosto jednoduchá a poradí si s ní i začáteční kuchař nebo kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a pusťte se do lahodného díla.

Připravte i své vlastní ptačí mléko

Ptačí mléko patří mezi oblíbené dezerty, které se hodí naprosto ke každé příležitosti. Skvěle se ujme na svatebním stole, potěší vás při odpolední kávě s přáteli nebo si ho můžete vychutnat jen tak ke snídani se svým milovaným. Svou oblibu si získal především pro jeho jedinečnou konzistenci, která připomíná marshmallow. Poté stačí přidat trochu čokoládové vrstvy a lahoda je na světě. Ačkoliv se nejedná o recept na ptačí mléko v obvyklé podobě, rozhodně si jej zamilujete pro jeho jemnost a nezapomenutelnou chuť. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 900 mililitrů mléka
  • 200 gramů cukru
  • 450 gramů tučné smetany
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 25 gramů želatiny + půl šálku čerstvého mléka

K přípravě čokoládové vrstvy:

  • 2 tabulky hořké čokolády
  • 10 polévkových lžic mléka
  • 50 gramů másla

Postup pro přípravu:

  • Nejprve ze všeho si připravte želatinu, zalijte ji půl šálkem studeného mléka a nechte alespoň 15 minut odpočívat.
  • Mezitím zahřejte 900 mililitrů mléka a jakmile bude teplé, smíchejte jej s vanilkovým a obyčejným cukrem. Následně zvedněte teplotu a za stálého míchání začněte do směsi postupně přidávat zakysanou smetanu.
  • Jakmile homogenní hmota dosáhne bodu varu, okamžitě hrnec odstavte z plotny.
  • Poté do ní přilijte hotovou želatinu a vše pořádně rozmíchejte, dokud směs nezíská jednolitou konzistenci.
  • Směs nyní opatrně přelijte do formy, nechte vychladnout a poté ji uložte o ledničky na minimálně 3 až 4 hodiny – mezitím si můžete připravit čokoládovou polevu.
  • Na přípravu polevy zahřejte mléko, přidejte do něj kousky čokolády a směs pořádně promíchejte. Následně hrnec odstavte z plotny, přidejte do směsi máslo a vše opět pořádně zamíchejte.
  • Vychladlý dezert nakonec přelijte čokoládovou polevou a poté jej vložte na další hodinu do ledničky.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!
Foto: Unsplash

Jakmile uplyne zbývající hodina času, můžete dezert vyndat a začít jej ihned podávat. Překvapí vás jistě jeho nezapomenutelně jemná chuť, kterou doplňuje lahodná čokoládová poleva. Skvěle se hodí například ke kávě, na svatební stůl nebo jako chutná nedělní snídaně od postele.