Tento lahodný dort jako z vánoční pohádky je mojí záchranou během všech svátků. Recept je snadný a rychlý

Dort s krémem

Dorty neodmyslitelně patří ke každé oslavě narozenin, jejich příprava nemusí zabrat celý den. Chutný a rychlý dort zvládne připravit i naprostý začátečník a výsledek nás dokáže příjemně překvapit.

I přesto, že si každý myslí, že dobrý dort dokáže připravit jen profesionální cukrář, není tomu tak. Současná doba nabízí mnohem více prostoru pro kreativitu a tak i natolik náročnou disciplínu, jako je cukrařina, dokáže zvládnout i naprostý amatér. Stačí jen mít po ruce ten správný recept a lahodný dezert může být během několika desítek minut na stole.

Ingredience potřebné na přípravu domácího dortu:

  • cukr – 200 gramů (1 sklenice)
  • kefír – 200 gramů
  • mouka – 200 gramů
  • kakao – 2 polévkové lžíce
  • vejce – 1 kus
  • jedlá soda – lžička
  • rostlinný olej – 40 mililitrů
  • vařené kondenzované mléko – 300 gramů
  • zakysaná smetana – 400 gramů

Dort s krémem

Základem každého dortu je a vždycky byl korpus

Na korpus budeme potřebovat hlubokou misku, do které rozklepneme vejce. K němu přidáme cukr krystal a za pomoci ručního mixéru budeme směs šlehat tak dlouho, dokud se nám jednotlivá zrnka nerozpustí. Poté do směsi nalijeme kefír a rostlinný olej. Vše opět promícháme. Přisypeme jedlou sodu, prosejeme mouku, prášek do pečiva a smícháním vypracujeme husté těsto.

Dort s krémem

Korpus dáme do trouby a vrhneme se na krém

Připravené těsto přemístíme do formy na dorty a dáme péct do trouby. Korpus pečeme po dobu 40 minut a to v troubě předehřáté na 170 stupňů. Mezitím, co se nám peče těsto, připravíme si krém. Na ten bude potřeba vyšlehat pomocí ručního mixéru zakysanou smetanu spolu s uvařeným kondenzovaným mlékem. Hotový korpus rozřízneme tak, aby nám vznikly 3 stejné vrstvy korpusu.

Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál

Dort s krémem

Vrstvíme na sebe korpusy spolu s krémem

Vezmeme si k ruce první korpus, který namažeme velkou vrstvou krému. Na ní umístíme další korpus, který opět pomažeme krémem, poté naneseme krém také na boční stranu dortu. Poslední korpus vezmeme do ruky a rozdrtíme. Z těchto drobečků uděláme speciální posypku, kterou posypeme celá dort. Díky krému se drobky na dort nalepí a vznikne nám tak neobvyklý vzhled celého dezertu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]