Tuhle skvostnou holandskou sekanou mě naučil strýc z Moravy. Manžel vždy nadává, že jí dělám málo

holandská sekaná

Holandská sekaná je vynikající pokrm z mletého hovězího masa, která se hodí ke každé příležitosti. Její příprava je velmi snadná a nezabere vám ani mnoho času.

Pokud vás již nudí klasické pokrmy z mletého hovězího masa, tento recept si jistě rychle zamilujete. Holandská sekaná je chutný pokrm s jedinečnou chutí, který vás navíc překvapí jednoduchou technikou přípravy. Pečená roláda bude ve výsledku díky použitému koření naprosto lahodná a neobyčejná voňavá – o to se postará muškátový oříšek, mletý koriandr a černý pepř. Jedná se navíc o poměrně snadný recept, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Příprava holandské sekané z trouby

Aby byla roláda dostatečně šťavnatá, měla byste ji zapéct na cibulovém polštáři. Je také vhodné nalít na dno formy na pečení vodu a poté přidat bobkový list. Pokud budete postupovat podle níže uvedených kroků, získáte ve výsledku jedinečnou pochoutku, na které si jistě pochutná celá vaše rodina. Stačí přitom přidat do mletého masa vhodné ingredience a vyhradit si chvíli času. Výsledný pokrm se hodí ke každé příležitosti a díky jeho úchvatnému aroma mu naprosto nikdo neodolá. Pro přípravu budete potřebovat následující:

  • 1 kilogram mletého hovězího masa
  • 150 gramů chlebu
  • 250 mililitrů mléka
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý), podle chuti
  • Čtvrt čajové lžičky muškátového oříšku
  • Půl čajové lžičky koriandru
  • 30 gramů zelené cibulky
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 3 ks vejce
  • 2 polévkové lžíce strouhanky v prášku
  • 50 mililitrů vody
  • 1 ks bobkový list
  • 3 ks černý pepř (nedrcený)
  • Slunečnicový olej, podle chuti
  • 1 ks Cibule

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte chléb a nakrájejte jej na kostičky. Ty zalijte mlékem, prohněťte a udělejte z ingrediencí kaši.
  • Omyjte zelenou cibuli, nakrájejte jí, tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte k chlebové směsi. Tu ještě dochuťte solí, mletým černým pepřem, muškátovým oříškem a koriandrem – vše důkladně promíchejte.
salát

Nevíte, co jíst pozdě večer: Sbírka 4 receptů na zdravý salát. Detoxikují tělo od parazitů a zásobují ho vitamíny

sýr

  • Jakmile budete mít hotovo, vmíchejte do směsi strouhanku, vejce a hovězí maso a vše ještě jednou důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto.

mix masa

  • Nyní si vezměte cibuli a nakrájejte jí na čtvrtky. Malé kousky poté položte přímo na dno formy na pečení vymazané slunečnicovým olejem
  • Namočte si ruce, vezměte si mleté maso smíchané s ostatními ingrediencemi a vytvarujte z něj dvě stejně velké rolky. Ty položte na cibulku, zalijte je vodou a do ní ještě přidejte nedrcený pepř a bobkový list.
  • Pokrm nyní vložte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte péct 60 minut. Po této době dobrotu vyndejte, nechte vychladnou a poté můžete rovnou podávat. Dobrou chuť!

hotová holandská sekaná

Hotovou sekanou nakrájejte na procované kousky a podávejte s vámi oblíbenou přílohou. Nejlépe e k ní hodí brambory s parmazánem a bylinkami, které dodají pokrmu ještě lepší chuť a během několika minut zmizí z vašeho stolu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*