Nadýchaný dezert si zamilujete již od prvního kousnutí. Na tomto receptu není co zkazit

jednoduchý dezert

Dezerty nemusí být vždy z hromady ingrediencí, které je potřeba přesně smíchat. Díky tomuto receptu se naučíte naprosto jednoduchý dezert k odpolední kávě či snídani.

Spousta lidí má ráda něco sladkého, co může zakousnout při ranní či odpolední kávě. Někteří však neradi pečou, jelikož to trvá dlouho a je na to potřeba hromada různých přísad. Tito lidé to pak řeší tak, že si něco raději koupí anebo sladké úplně oželí. S pomocí tohoto jednoduchého receptu vytvoříte lahodný dezert, ke kterému vám stačí jen velmi málo ingrediencí.

Co budete potřebovat

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 125 g margarínu či másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 500 ml mléka

Nejdříve ingredience našlehejte

Vezměte si misku a smíchejte v ní margarín s cukrem. Poté si vezměte menší hrnec a dejte do něj vodu. Přiveďte jí k varu a nad ní dejte tuto misku. Nad parní lázní cukr s margarínem rozpusťte. V další misce si rozšlehejte pomocí mixéru vaječné žloutky společně s vanilkovým cukrem. V poslední misce můžete rovnou našlehat i vaječné bílky.

Přísady si smíchejte

Veškeré přísady společně smíchejte v jedné misce tak, aby se vám veškeré chutě promíchaly. Následně přidejte mouku s mlékem a opět vše promíchejte. V posledním kroku do těsta přidejte našlehané bílky a opět vše promíchejte. Promíchané těsto poté máte připravené na to, abyste jej mohli upéct.

recept s jablky

Z přebytečných jablek vznikne sladké potěšení. Tento koláč je vynikajícím letním osvěžením

Robot
Fotografie: Pixabay

Celý dezert dokončete

Troubu si rozehřejte na 180 °C. Plech si vystelte pečícím papírem a nalijte na něj vytvořené těsto. Rozprostřete jej tak, aby bylo po celém plechu rovnoměrné. Plech dejte do trouby na 60 minut. Po uplynutí této doby jej z trouby vyjměte a výsledný dezert posypejte moučkovým cukrem. V tuto chvíli máte hotovo a můžete si dopřát lahodný dezert k vaší oblíbené kávě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*