Božský jablečný koláč: Stačí 3 vejce, 3 jablka a pár dalších ingrediencí, které máte vždy doma

Jablečný koláč je symbolem americké kuchyně. Jablko se těší popularitě na celém světě a úžasně se s ním peče. Těsto nasytí nejen vůní, ale i vlhkostí.

Pokud vyrobit jablečný koláč, není potřeba žádný krém. I tak bude koláč příjemně vláčný. Navíc jednoduchý jablečný koláč zvládnete vytvořit za pouhých deset minut. Pak už jen počkáte, až bude upečeno a můžete podávat. Jistě víte, že jablka skvěle fungují se skořicí a moučkovým cukrem. Víte však, že je skvělé přidat i špetku muškátového oříšku?

Sedm ingrediencí udělá zázrak

Tři vejce, 180 mililitrů mléka, 80 gramů másla, 150 gramů cukru, 300 gramů pšeničné mouky, prášek do pečiva a tři jablka. To je všechno, co potřebujete na skvělý jablečný koláč. Příprava je také velice jednoduchá a hlavně velice rychlá.

Tento dezert můžete ve chvíli připravit, pokud se vám ohlásí nečekaná návštěva. Do 45 minut máte hotovo a za hodinku můžete s klidem podávat v čisté a uklizené kuchyni.

První pochopitelně rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr. Pak metličkou důkladně prošlehejte. Pokud se vám nechce šlehat ručně, lze použít elektrický mixér. Směs by měla být homogenní.

Následně do cukru s vejcem přidejte změklé máslo a smíchejte. Poté přidejte také mléko, prášek do pečiva a postupně také prosátou mouku. Uhněteme těsto. Jablíčka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Ty pak zamíchejte do připraveného těsta.

Pečeme něco málo přes půl hodiny

Plech je potřeba si dopředu vymazat máslem, případně vyložit pečícím papírem. Pak už stačí jen směs těsta a jablek vylít na připravený plech. Troubu si mezitím rozehřejte na 180 stupňů. Pečte zhruba 35 minut. Po této době zkuste špejlí nebo párátkem test, zda je opravdu těsto upečené. Pokud není, nechte v troubě ještě dojít. V případě, že vaše trouba peče rychleji, zkontrolujte těsto raději již po půl hodině.

Pokud máte upečeno, nechte koláč na plechu vychladnout. Poté posypte pudrovým cukrem a můžete podávat. Pokud potřebujete, aby tento zdánlivě obyčejný koláč vypadal slavnostněji, vyšlehejte k němu ještě smetanu. Následně ji naaranžujte na talířek s dezertem a posypte skořicí, která dezertu dodá pomyslnou třešínku na dortu. Dozdobit můžete ještě lístky máty.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]