Jablečné palačinky s čokoládovou náplní

Palačinky jsou oblíbeným pokrmem dětí. Jejich složení ale není moc zdravé, proto častá konzumace dětem neprospívá. Pojďme se společně podívat jak lze recept vylepšit. 

Každé dítě, které má rádo sladké, nepohrdne k snídani čerstvě dělanými palačinkami. Denní konzumace palačinek ale neodpovídá zdravému životnímu stylu. Může mít tedy na naše děti neblahý dopad a to nejen co se týče jejich postavy, ale také celkové fyzické kondice. Naštěstí lze z palačinek připravit i odlehčenou formou, která je plná ovoce. Jednoduše stačí nahradit jednu surovinu. V následujícím receptu vám ukážeme která surovina to je. Tento recept na palačinky je nejen snadný, ale také chutný a vaše děti se budou po snídani olizovat až za ušima.

Stačí trochu změnit recept

Rozdílem oproti normálnímu receptu na palačinky, je přidání nasekaných jablek přímo do těsta. Díky tomu budou palačinky nejen zdravější, ale také vláčnější a více nadýchané. Na přípravu palačinek pro čtyři lidi si přichystáme 2 jablka, 3 vejce, 400 mililitrů mléka, 6 lžic slunečnicového oleje, 2 lžíce cukru a 130 gramů mouky. Jablka před použitím omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Následně je zbavíme vnitřků, které obsahují jadérka. Jablka vložíme do hluboké mísy, přidáme k nim vejce a pomocí ponorného mixéru vyšleháme hladkou směs. 

Do směsi postupně za stálého míchání budeme přidávat mléko, slunečnicový olej, cukr a nakonec mouku. Těsto pečlivě šleháme, aby v něm nevznikly nevzhledné hrudky. Jakmile máme těsto v té správné konzistenci, připravíme si na sporáku pánev, kterou rozehřejeme a potřebuje malým množstvím slunečnicového oleje. Když je olej dostatečně rozehřátý, pomocí naběračky na pánev rozprostřeme těsto. To rovnoměrně rozetřeme po celém jejím povrchu a smažíme z obou stran.

Nezapomínejte na důležité dochucení 

Palačinky po osmažení jednoduše skládáme na talíř, na který lze položit papírové utěrky, abychom palačinky zbavili přebytečného oleje. Ne jejich dochucení můžeme použít nutellu nebo marmeládu. Zvolenou náplní jednoduše natřeme celý povrch palačinky a každou palačinku srolujeme. Umístíme ji na talíř a následně posypeme moučkovým cukrem. K jednotlivým palačinkám můžeme také přidat šlehačku a nebo ještě lépe zakysanou smetanu. 

V kombinaci se zakysanou smetanou bude pokrm nejen sladký, ale je to i zdravější možnost než palačinky se šlehačkou. K palačinkám můžeme přidat také čerstvé ovoce. Ideální jsou borůvky, maliny nebo jahody. Pokud si budeme chtít dopřát snídani plnou zdravých jablek, můžeme si k snídani udělat i zdravý jablečný džus. Budete překvapeni, jak jsou palačinky jemné, ale zároveň chutné. Pokud jste jich ke snídani udělali větší množství, můžete je dát dětem do školy na svačinu. Mohou se jíst teplé i studené. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]