Šikovný recept na libové palačinky s jablky a bez mléka: Tajemství spočívá v 60 let staré fintě mojí babičky

Palačinky patří mezi oblíbené pokrmy, které si dopřáváme obvykle ke snídani. Existuje ale také odlehčený recept, díky kterému mohou být i obyčejné placky z mouky velmi chutné a vláčné.

Tento druh placek patří mezi velmi rozšířené v českých kuchyních a je možné si je připravit na sladko, ale i ve slané verzi. Při jejich přípravě se nemusíme držet obvyklého receptu, můžeme zkusit i netradiční kombinaci. Ta spočívá v tom, že během zadělávání těsta sáhneme po kefíru a jablkách.

Ingredience potřebné na přípravu neobvyklých palačinek:

  • 3 středně velká jablka
  • 250 gramů kefíru
  • 2 středně velká vejce
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje 300 gramů hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Palačinky s jablky

slaná snídaně

Kam se hrabou lívance. Tchyně si z dovolené přivezla recept na slané „obálky“. Každý teď hledá tento recept, uložte si ho

Jablka si očistíme, nakrájíme a připravíme

Nejprve se vrhneme na přípravu jablek. Dvě z nich je potřeba oloupat, zbavit semínek a nakonec nakrájet na poloviny. Vezmeme si k ruce misku, ve které smícháme kefír, cukr a vejce. Směs důkladně promícháme za pomoci vařečky nebo stolního mixéru. Do vzniklého těsta přidáme rostlinný olej a mouku. Vytvoříme jednotnou hmotu bez hrudek.

Palačinky s jablky

Těsto je zapotřebí pořádně promíchat

Do vzniklého těsta přisypeme prášek do pečiva a vezmeme připravená jablka. Ty nastrouháme na hrubém struhadle a následně vložíme do mísy s těstem, kde je zamícháme. Jakmile máme směs hotovou, na pánvi si rozpálíme trochu rostlinného oleje a pomocí lžíce na ni umístíme těsto.

Palačinky s jablky

Palačinky můžeme ozdobit plátkem jablka

Jakmile máme palačinky z jedné strany opečené, vezmeme si k ruce poslední jablko. To nejprve oloupeme a zbavíme semínek, jako jablka předešlá. Následně je nakrájíme na plátky a několik z nich umístíme na neusmažený povrch palačinky. Teprve poté palačinku otočíme a smažíme i z druhé strany. Palačinky pečeme do zlatova, před sundáním z pánve je posypeme moučkovým cukrem.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*