Babiččiny palačinky bez mléka, které se rozpadají na jazyku: Jedině takhle docílíte té originální chuti

Jsou jídla, které lidem chutnají už od dětství a právě palačinky jsou jedním z nich. Jsou jednoduché a tak moc dobré.

Pokud vás děti poprosily o palačinky, je to asi to nejmenší, co pro ně můžete udělat. Protože jich je vždy hodně a zasytíte jimi celou rodinu. Určitě si i vy vzpomínáte na palačinky, jaké dělávala vaše babička a vy jste si v tu dobu mysleli, že je to to nejlepší jídlo, které existuje. A proč tento pocit nedopřát i dětem. Jenže co když zjistíte, že zrovna nemáte mléko? Nebojte, jdou udělat i bez něj.

Co budete potřebovat

  • 500 ml perlivé vody
  • 200 g mouky
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje

Děti budou nadšené

Začněte tím, že si do hluboké mísy rozklepnete vejce, přidejte k nim cukr a pomocí metličky pořádně vyšlehejte. Nyní ke směsi přidejte olej, zakysanou smetanu, hladkou mouku a míchejte úplně do hladka. Raději ale už použijte vařečku, protože těsto bude trošku tužší. Úplně na závěr do těsta přidejte perlivou vodu a k míchání můžete zase použít metličku, těsto bude úplně tekuté a mělo by být úplně bez hrudek.

Mazat palačinky mohou i děti

Dejte pánev na sporák a jakmile se zahřeje, vymažte ji slunečnicovým olejem. Těsto nabírejte naběračkou a začněte smažit. To, že je palačinka hotová, poznáte podle toho, že bude mít zlatavou barvu. Dno pánve vždy potřete kapkou oleje, aby se palačinky nepřichytávaly. Jakmile budete mít palačinky hotové, můžete se rozhodnout, jak je nazdobíte.

Klasicky můžete použít džem a palačinky jím natřít a zamotat. Také je velice oblíbená nějaká čokoládová pomazánka a k tomu velký kopec zmrzliny a čerstvého ovoce. Fantazii se meze nekladou, ale bude to pochoutka, ať už se rozhodnete nazdobit je jakkoliv. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]