Salát „První vánoční sníh“: Tato dobrota naprosto překvapí každého hosta! Po ochutnání ho budete dělat celé svátky

Saláty se staly nedílnou součástí silvestrovských posezení. Pokud však chcete své hosty překvapit novinkou, tento recept je pro vás jako dělaný.

Přípravy na silvestrovskou večeři by měly vždy začít s dostatečným předstihem. Je to vzrušující proces, který bohužel mnoho žen v domácnosti často zanedbává – obvykle připraví na stůl olivy, krabí salát, oříšky a jednohubky. Ačkoliv jsou to dobré potraviny a dokážou zpříjemnit večer, v dnešní době je mnoho lidí považuje za ohrané a nevychutnají si je natolik, jak by si to hostitelé představovali. Pokud tedy chcete letos překvapit, vyzkoušejte recept na první sněhový salát, který překvapí naprosto každého.

První sněhový salát

Pokud chcete letos na Silvestra překvapit své hosty, rozhodně musíte vyzkoušet tento první sněhový salát. Jedná se o lahodnou novinku, která se vší pravděpodobností zmizí z vašeho stolu ještě než dorazí všichni pozvaní. Recept je velmi jednoduchý, tudíž si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledkem však bude neodolatelný pokrm, na kterém si pochutná i ten největší kritik v rodině. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se na to! K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 ks cibule
  • 1 polévková lžíce 9% octa
  • 3 ks brambory
  • 2 čajové lžičky cukru
  • 150 gramů pečeného vepřového masa
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 4 ks vajec
  • 1 čajová lžička tmavého sezamu
  • 100 gramů sýra
  • 3 polévkové lžíce majonézy

Postup na přípravu sněhového salát:

  • Nejprve ze všeho oloupejte brambory, nakrájejte je na vámi oblíbené porce a uvařte je ve vodě se špetkou soli doměkka.
  • Zatímco se vám budou vařit brambory, oloupejte cibuli a nakrájejte ji na klasická kolečka. V samostatné misce pak cibuli posypte solí a cukrem a pokapejte ji octem.
  • Nyní svařte v konvici vodu, kterou následně zřeďte ocet v cibulové směsi. Všechny přísady poté důkladně promíchejte a kroužky marinujte 10 až 15 minut.
  • Vezměte si plochý talířek a potřete jej několika kapkami majonézy. Uvařené brambory nastrouhejte nahrubo, přidejte je na talíř a poté je potřete polovinou lžíce majonézy.

  • Nyní nakrájejte na malé kostičky slaninu, kterou vložte na vrstvu majonézy a poté je také potřete majonézou.
  • Přelijte marinádu zpod cibule, kolečka položte na vrstvu pečeného vepřového masa a rozdělte předvařená vejce natvrdo na žloutky a bílky.
  • Žloutky rozetřete vidličkou a smíchejte je se lžící majonézy. Hmotu poté rozetřete na vrstvu cibule – vytvoříte tak na prvním sněhovém salátu lahodnou čepici. Na tu poté nastrouhejte také sýr (najemno). Nastrouhaný sýr potřete poslední vrstvou majonézy, kterou rozetřete i do stran celého salát.
  • Nyní nastrouhejte nahrubo bílky a obalte jimi celý salát. Ten nakonec ještě ozdobte tmavými sezamovými semínky a můžete jej rovnou podávat!

Tento lahodný salát se vší pravděpodobností naprosto předčí veškerá očekávání vašich hostů, neboť se jedná o novou domácí specialitu. Abyste získali co nejlepší výsledky, snažte se držet postup krok po kroku ve výše uvedeném postupu, který vám usnadní přípravu a pomůže získat nejchutnější formu této dobroty. Letošní Silvestr bude pro vaši kuchyni díky tomuto receptu naprosto přelomový!