Rychlý tvarohový koláč podle receptu z televize: Díky nejlehčímu postupu už nic jiného nepeču

tvarohový koláč

Pečení je kuchařská disciplína, která není moc oblíbená. Je to hlavně proto, že většina receptů je velmi složitých a je zapotřebí přesně dodržovat postupy. I tak se mezi nimi ale najdou výjimky.

Na první pohled se může jednat o složitý a zdlouhavý proces, výsledek je ale ohromující. Chutný koláč se dá připravit i bez hnětení nebo kynutí těsta, dokonce i včetně lahodné náplně. Jakmile tento recept vyzkoušíte, již nikdy nebudete připravovat jiný dezert. Překvapit totiž dokáže nejen svou jednoduchostí, ale i svou chutí.

Ingredience na potřebné na tvarohový koláč:

  • 4 vejce
  • 200 gramů cukru
  • 120 mililitrů rostlinného oleje
  • 120 mililitrů kefíru
  • 300 gramů hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

Ingredience potřebné na náplň:

  • 300 gramů tvarohu
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • vejce

dezert těsto

Z vyšlehaných vajec vytvoříme těsto

Nejprve si do hluboké misky rozklepneme vejce, které osolíme a 2 – 3 minuty šleháme pomocí mixéru. Do této hmoty následně přidáme krystalový cukr a opět směs šleháme, dokud nám nevznikne hladká, bílá a nadýchaná pěna. Do té přidáme rostlinný olej a kefír a směs opět pořádně vyšleháme. Ve vedlejší misce smícháme mouku s práškem do pečiva, kterou následně prosejeme do vyšlehané směsi.

odlišný čokoládový cheescake

Nejnadýchanější čokoládový cheesecake, který jste kdy ochutnali: Tajemství tkví v jedné surovině

Tvarohový koláč

Vypracujeme hladké těsto bez hrudek

Směs nám začne postupně houstnout a připomínat těsto. Jakmile máme všechny ingredience smíchané, připravíme si plech, na který umístíme pečící papír. Těsto do plechu nalijeme a rovnoměrně jej rozprostřeme po celé ploše. V další míse si mezitím připravíme tvarohovou náplň, kterou jednoduše vytvoříme smícháním tvarohu, vejce a moučkového cukru.

Tvarohový koláč

Lahodná náplně překvapí svou jednoduchostí, ale i chutí

Aby byla i samotná náplň bez hrudek, vezmeme si na pomoc mixér. S jeho pomocí z ingrediencí v misce vyšleháme hladký krém, který následně přendáme do cukrářského sáčku. Krémem poté pokryjeme povrch těsta, pokud máme zájem, můžeme vytvořit také různé obrazce, nebo mřížku. Fantazii se zde meze nekladou. Koláč poté umístíme do trouby a pečeme 45 minut při 180 stupních.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*