Sýrové tyčinky z kefírového těsta jakožto dokonalé občerstvení na všemožné oslavy

Jestliže máte chuť na něco malého jen tak k televizi, rozhodně zvolte tyto sýrové tyčinky. A pokud je donesete na nějakou oslavu, hosté vám za ně budou chtít urvat ruce. 

Není nic lepšího, než si udělat vlastní dobrotu, kterou následně můžete sníst třeba u oblíbeného seriálu. Výhoda těchto sýrových tyčinek je, že jejich příprava není vůbec těžká a rozhodně se vás finančně nijak výrazně nedotkne. Poslouží vám i jako dokonalá svačinka během dne, když se třeba rozhodnete někam cestovat.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kefír – 250 ml
  • Cukr – 1 lžička
  • Tvrdý sýr – 100 g
  • Hladká mouka – 450 g
  • Sůl – 1 a půl lžičky
  • Vejce – 2 kusy
  • Petrželka – 10 g
  • Prášek do pečiva – 10 g

Nachystejte si hlubokou mísu, ve které budete připravovat těsto. Nalijte do ní kefír, rozklepněte do ní všechna vejce a tyto dvě suroviny spolu důkladně vyšlehejte metličkou. Poté k nim přidejte sůl, cukr a znovu promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ho do tekuté směsi také, samozřejmě ji znovu promíchejte. Petrželku nasekejte nadrobno a přimíchejte ji do těsta.

Ve vedlejší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a společně je prosejte do hlavní mísy s těstem. Nejprve vše promíchejte stěrkou a poté ručně uhněťte těsto. Pracovní plochu trochu pomoučněte, aby se vám těsto při zpracovávání nelepilo všude možně. Poté ho rozválejte na tloušťku cca 1 centimetru. Nožem těsto nařežte na stejně dlouhé proužky, ze kterých se stanou sýrové tyčinky.

Nachystejte si dostatečně velkou a hlubokou pánev. Nalijte do ní větší množství oleje a rozpalte ho na sporáku. Poté do něj postupně vhazujte sýrové tyčinky a smažte j z obou stran dozlatova. Vedle pánve si položte talíř a vystelte ho papírovými utěrkami. Hotové tyčinky na ně pokládejte, utěrky totiž vsáknou přebytečnou mastnotu. Po vychladnutí můžete tyčinky podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*