Hovězí šunka vylepšená snadnou domácí fintou: Připravte si křehký a lahodný pokrm za pár korun

Domácí šunka

Šunku už nemusíte kupovat v obchodě a lámat si hlavu s tím, co všechno vlastně obsahuje. Mnohem jednodušší, rychlejší a dokonce i levnější je vyrobit si tento produkt v pohodlí domova.

Šunka je velmi oblíbeným kusem uzeniny, který se hodí jako svačina. Jejím problémem ale často je, že si nikdy nemůžeme být jisti, co všechno tento produkt obsahuje. Máme pro vás jednoduché řešení, šunku si totiž snadno můžete vyrobit doma a to jen z čerstvých a zdravých surovin. Tento recept vás překvapí nejen svojí jednoduchostí, ale také výslednou chutí.

Ingredience potřebné na přípravu domácí šunky:

  • 800 gramů hovězího masa
  • 500 gramů mletého hovězího masa
  • lžíce sladké papriky
  • lžička mletého zázvoru
  • lžička česnekového prášku
  • 20 gramů soli

Domácí šunka

Jednoduchý recept, který ale překvapí svou chutí

Jako první si zpracujeme hovězí maso. To si nakrájíme na malé kousky a to o rozměru asi 1×2 centimetry. Takto připravené kostičky masa osolíme a pořádně prohněteme rukama, aby se maso propracovalo.  Následně jej promícháme s masem mletým a vše opět propracujeme rukama. Do směsi přidáme také zázvor a sladkou papriku.

Smažený chlebíček

Klasické chlebíčky jsou minulostí. Z každé strany potřu lahodnou náplní a smažím (levný a rychlý), hit roku 2023

Domácí šunka

Do válečku se nesmí dostat vzduchová bublina

Nyní si vezmeme k ruce potravinářskou folii a kus jí ustřihneme. Z vytvořené směsi uděláme válečky, které umístíme na folii a pečlivě zarolujeme tak, aby se nám do válečku nedostal vzduch. Na obou koncích váleček zavážeme provázkem a ještě jednou se ujistíme, že je vše natěsno zajištěné.

Domácí šunka

Šunka je hotová, je zapotřebí ji pouze upéct

Připravený váleček hotové šunky pečeme v troubě. Ideální teplota je mezi 80 a 90 stupni, šunku v troubě pečeme po dobu 1,5 hodiny. Jemnou chuť a lahodnou konzistenci takto připravená uzenina získává na základě hnětení rukama na začátku receptu. Je zapotřebí toto opravdu nezanedbat, může to zabrat dokonce až 10 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*