Poctivý guláš z hovězího masa se zeleninou a bramborami. Určitě ho vyzkoušejte

Fotografie: Pixabay

Pokud vlastníte tlakový hrnec a nepoužíváte ho, pak děláte obrovskou chybu. Šetří váš čas při vaření a jídla z něj jsou opravdu chutná.

Většina lidí miluje jíst chutná a čerstvá jídla. A protože život spěchá, ne každý má čas na to stát několik hodin v kuchyni, aby každý den uvařil oběd. A pro tyto případy je právě stvořen výše zmíněný tlakový hrnec. Někdy i ty nejsložitější jídla, které by normálně trvaly opravdu dlouho, zvládne uvařit do jedné hodiny. A jeho použití je opravdu velice snadné. Dnes tu máme recept na poctivý hovězí guláš, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 500 g hovězího masa nakrájeného na kousky
  • 1 větší mrkev
  • půl zelené papriky
  • 3 stroužky česneku
  • půl kila brambor
  • sůl, pepř, bylinky a olej dle chuti
Fotografie: Pixabay

Příprava tradičního guláše

Nejprve dejte trošku oleje do rozpáleného tlakového hrnce a na něm osmažte trochu nastrouhané mrkve, najemno nasekaný česnek a pokrájenou papriku. Poté přidejte hovězí maso a chvilku restujte všechno dohromady. Dochuťte solí, pepřem a vámi zvolenými bylinkami. Nyní přišel čas na to do hrnce vhodit také nakrájené brambory a zalít to jednou sklenicí vody.

Fotografie: Unsplash

A je skoro hotovo

Nezapomeňte hrnec pořádně uzavřít! Jakmile se zvedne píst na hrnci, vypněte oheň. V tu dobu vařte ještě přibližně 15 minut. No a můžete podávat, je to docela hračka, že?

Fotografie: Unsplash

Kdo má rád hovězí maso, bude pro něj tento recept ideální. Dá se to dělat i s vepřovým, ale popravdě, lépe to chutná právě s hovězím. A pokud máte strach, že maso bude tuhé, protože už se vám to někdy stalo, nebojte se. Právě proto se používá ten tlakový hrnec. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]