Hovězí maso zavařované ve vlastní šťávě: Starý dobrý recept prověřený časem

Toto zavařené maso si rozhodně zamilujete. Jeho příprava netrvá moc dlouho a jeho chuť je opravdu velmi dobrá. Vyzkoušejte ho.

Pokud máte doma větší množství hovězího masa, není nic jednoduššího, než ho začít zavařovat. S tímto receptem to pro vás nebude vůbec žádný problém, protože je v něm popsaný každý krok. Tímto způsobem maso zavařovaly i vaše babičky, a ty přece jen moc dobře vědí, co je dobré. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 1800 g vykostěného hovězího masa + 1,5-2 lžičky soli
  • 500 g hovězího masa s tukem + 1/3 – 1/2 lžičky soli
  • 4 kuličky pepře na každou sklenici
  • bobkový list na každou sklenici

Je to vážně jednoduché

Oba druhy masa si nakrájejte na kousky a smíchejte je se solí. Kuličky černého pepře a bobkové listy vložte do dobře vymytých zavařovacích sklenic. Poté do nich vložte kousky masa, oba druhy by tam měly být tak nějak nastejno. Ale myslete na to, že poslední vrstvou v každé sklenici masa by mělo být právě to tučné maso.

Sklenice zakryjte sterilizovanými víčky a pořádně je uzavřete. Vložte je do vysokého kastrolu se dnem vyloženým čistou utěrkou. Do hrnce nalijte studenou vodu tak, aby zakrývala sklenice. Na sklenice dejte víko nebo talíř a položte na ně závaží, aby se během varu nezvedaly. Maso vařte ve vlastní šťávě přibližně 6 hodin od chvíle, kdy se voda začne vařit.

A máte skoro hotovo

Pokud se voda v kastrůlku začne odpařovat, dolijte ji horkou vodou, aby jí byly sklenice po celou dobu zakryté. Vyjměte sklenice s masem z vody. Zabalte je ručníkem a teplou přikrývkou na 24 hodin. Získané sklenice odložte na nějaké místo, kde skladujete veškeré zavařeniny. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*