Nejjemnější hovězí guláš: Starý hospodský trik s tajnou ingrediencí, získáte 10x výraznější chuť a jemnější maso

Připravené dušené hovězí maso tímto způsobem osloví i nejvíce zmlsaného jedlíka. Příprava se sice může zdát zdlouhavá, ale výsledek opravdu stojí za to.   

Pokrmy z hovězího masa patří mezi ty nejchutnější ze všech. Pokud ovšem hledáte nový recept, jak byste si jej mohli připravit, můžete vyzkoušet tento domácí postup, a to klasickým dušením. Ačkoliv se vám na první pohled může zdát, že taková příprava zabere velké množství času, nemusíte se strachovat – lze to dokázat poměrně rychle a to nemluvě o tom, že výsledek prostě stojí za to. Nyní proto již na nic nečekejte a vrhněte se do této jedinečné přípravy!

Dušené hovězí maso v cibulové omáčce

Jedinečnost tohoto receptu spočívá v tom, že každý část hovězího masa bude ve výsledku krásně měkká a jemná, tudíž se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Kromě toho dodává pokrmu lahodnou chuť také jednoduchá cibulová omáčka, která skvěle ladí s ostatními ingrediencemi. Obávat se nemusíte ani pokud jste nováček v kuchyni, protože tento osvědčený recept zvládne i ten nejnovější začátečník. K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kg hovězího masa
  • 400 g cibule
  • 100 g másla
  • 100 ml vody
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajovou lžičku cukru
  • 1 čajovou lžičku soli
  • mletý pepř dle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte hovězí maso. To omyjte a nakrájejte na větší kusy. Spolu s ním pak nakrájejte také cibuli na půlkolečka a máslo na velmi malé kousky.
  • Nakrájené hovězí maso nyní vložte do většího hrnce, zalijte vodou a přidejte cibuli i máslo. Poté vodu přiveďte k varu.
  • Hrnec nyní přikryjte pokličkou, stáhněte oheň na sporáku a směs chvíli duste bez jakéhokoliv dalšího míchání.

  • Nyní přidejte cukr, sůl, pepř, ocet a prolisovaný česnek – přísady dobře promíchejte, aby maso získalo co nejlepší chuť. Následně hrnec znovu přikryjte a pokrm vařte dalších 1,5 hodiny.
  • Zatímco se hovězí maso dusí společně s cibulovou omáčkou, máte čas připravit přílohu a nakrájet salát – záleží však pouze na vás, jakou přílohu si k pokrmu zvolíte. Nejvíce se však hodí přílohy z obilovin, zeleniny nebo také těstovin.
  • Jakmile uplyne potřebný čas, pokrm stačí sundat ze sporáku a můžete jej začít rovnou podávat.

Takto připravené dušené hovězí maso s cibulovou omáčkou můžete podávat jak na slavnostní události, tak při běžné rodinné večeři.  tabuli nebo uvařit pro jednoduchou rodinnou večeři. Při vaření můžete do pokrmu také přidat jakékoliv další koření, které vám chutná. Dejte si však pozor, abyste to s dochucením nepřehnali a nenarušili tak chuť pravého masa. Na výsledné podobě hovězího masa si však pochutná naprosto celá vaše rodina!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*