V životě jsem nejedla tak lahodné řízky. Jednoduchý, ale zato speciální recept – nic víc

Kuřecí řízky jsou klasika, kterou miluje asi každý občan České republiky. Pokud už vás ale omrzely, zkuste tuto nevšední variantu s cibulkou. 

Klasické kuřecí řízky jsou sice dobrý pokrm, ale nikdy není na škodu vyzkoušet něco nevídaného, čím si můžete zpestřit den. Základ těchto řízečků je nasekané maso, které se vám spolu s majonézou a cibulkou nakrájenou najemno bude rozplývat v ústech. A pokud se k vám chystá důležitá návštěva, rozhodně nic nezkazíte, když se jim tento pokrm rozhodnete naservírovat. Jako přílohu můžete zvolit klasickou bramborovou kaši.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kuřecí maso – 600 g
  • Cibule – 1 kus
  • Česnek – 1 stroužek
  • Majonéza – 2 lžíce
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Vejce – 2 kusy
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Kopr – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Maso omyjte a odkrojte z něj všechny nehezké části. Nakrájejte ho nožem nadrobno a dejte ho do větší mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přidejte ji do mísy s kuřecím masem a důkladně vše promíchejte. Dále směs okořeňte solí, mletým černým pepřem a jakýmkoliv jiným kořením, které máte rádi.

Kopr jemně omyjte pod vodou a nasekejte ho nadrobno. Přihoďte ho k mletému masu a opět vše promíchejte. Česnek oloupejte a dle vašich preferencí ho buď nasekejte nadrobno a nebo ho prolisujte do mísy k masu. Rozklepněte do směsi i vejce a přidejte dvě lžíce majonézy. Vše důkladně promíchejte a zakryjte mísu potravinářskou fólií.

Dejte ji odležet na tři hodiny do lednice, během toho směs vždy jednou za čas znovu promíchejte. Po uplynulém čase mísu vytáhněte a rozehřejte na pánvi dostatečné množství rostlinného oleje. Lžicí nabírejte vždy trochu směsi a dejte ji do oleje smažit z každé strany cca 3 až 4 minuty. Hotové řízečky můžete ihned podávat, hodí se k nim například i zakysaná smetana, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]