Připravte si originální hovězí rolku, kterou si zamiluje každý jedlík

Tuto hovězí rolku si díky své jedinečné chuti prostě zamilujete. Recept je originální a zvládne jej připravit každý vášnivý kuchař.

Ačkoliv se může hovězí rolka zdát jako jídlo náročné na přípravu, se správným receptem to pro vás bude hračka. Nejenže tento pokrm skvěle chutná, už samotný postup přinese do vašeho dne plno radosti a váš dům zavane aromatickou vůní. Níže uvedený originální recept si zamiluje každý jedlík, takže na nic už nečekejte a vrhněte se do příprav ještě dnes.

Originální hovězí rolka

Každý milovník jídla pozná, kdy je hovězí maso správně připravené, a kdy ne. Pokud však budete dodržovat každý krok v postupu pro přípravu, každý si na vašem výsledném pokrmu dozajista pochutná. Pokud hledáte velkolepý pokrm na sváteční stůl, tak je to právě tento recept, který byste měli mít vždy připravený. Pro jeho správné provedení budete potřebovat následující ingredience:

  • 450 gramů mletého hovězího masa
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 150 gramů mozzarelly
  • 100 mililitrů slunečnicového oleje
  • 50 gramů strouhanky
  • 40 mililitrů citronové šťávy
  • 4 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 0,5 lžičky černého pepře (mletého)
  • 1 lžička cukru
  • Sůl, podle chuti
  • Kopr, podle chuti
  • Rajče
  • Nakládané okurky
Fotografie: Pexels

Postup pro přípravu:

  • Nejprve smíchejte mleté hovězí maso s nakrájenou cibulí, strouhankou, jedním vejcem, solí podle chuti, kmínem, paprikou a špetkou černého pepře. Pořádně směs uhněťte, aby se spojili všechny ingredience.
  • Nyní si připravte mísu, do které vložte slunečnicový olej, jedno vejce, citronovou šťávu, lžičku soli, lžičku cukru, špetku pepře a česnek. Ingredience rozšlehejte ponorným mixérem a míchejte, dokud nevytvoříte jemnou směs.
  • Nakrájejte rajče a okurku na kostičky, nastrouhejte tvrdý sýr a mozzarellu.

  • Pracovní plochu pokryjte igelitovými sáčky nebo potravinovou fólií a rozprostřete na ní do tenčího obdélníku masovou směs (nezapomeňte, že budete obdélník rolovat).
  • Masovou směs nyní potřete domácí majonézou a navrch nasypte nastrouhaný tvrdý sýr a mozzarellu.
  • Připravte si misku, do které vložte nakrájená rajčata, okurku, nasekanou zelenou cibuli a kopr. Ingredience promíchejte a následně je vložte na nastrouhaný sýr.
  • Obdélník nyní opatrně srolujte do rolády a poté jej zabalte do potravinářské fólie a alobalu. Připravenou roládu nyní nechte odležet 2-3 hodiny v mrazáku.

  • Roládu rozbalte a nakrájejte na jednotlivé porce. Poté si připravte obalovou směs: rozšlehejte 2 vejce s lžičkou soli a následně k ingrediencím přimíchejte zakysanou smetanu. Přidejte mouku a vše promíchejte dohladka.
  • Každý kousek rolády nyní obalte ve směsi a poté jej osmažte z obou stran na rozehřáté pánvi. Ke smažení použijte slunečnicový olej.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]