Máte chuť na slaný koláč? Zkuste tento z brambor, rozhodně vám zachutná

Každý druhý dnes připravuje koláče s různými marmeládami, ale co si takhle udělat jeden speciální z brambor? Připravíte jej snadno na pánvi a nebudete moct odolat.

Možná vás čeká speciální návštěva, rodinná sešlost, či jen chcete udělat svým blízkým nebo sobě radost a připravit něco, co běžně neděláte. Právě pro všechny tyto případy je tento bramborový koláč se sýrem ideální volbou. Nejen, že všechny zasytí, navíc chutná lahodně a je těžké jej nesníst na posezení. Navíc za jeho přísady ani neutratíte moc peněz, takže výhodný ve všech směrech.

Ingredience a postup přípravy koláče

Budete potřebovat:

  • Tři větší kusy brambor
  • Jedno vejce
  • Sto padesát gramů mouky
  • Sto gramů šunky
  • Sto gramů mozzarelly
  • Jednu menší cibuli
  • Jedno menší rajče
  • Jednu menší papriku
  • Sůl, pepř, bylinky či koření dle vašeho vlastního výběru a preferencí
  • Hrnec
  • Větší misku
  • Pánev
  • Rostlinný olej

Nejprve začněte tím, že si vezmete středně velký hrnec, který napustíte vodou. Jemně jej osolte a přidejte do něj brambory, nechejte je provařit, dokud nezměknou. Jakmile se tak stane, tak je sceďte a udělejte z nich bramborovou kaši. Pokud chcete můžete přidat i trochu mléka, kaše bude díky tomu o něco více vláčnější.

Jednodušší to snad ani být nemůže

Následně kaši smíchejte v misce s vejcem, moukou a kořením dle vašeho výběru. Šunku nakrájejte buďto na nudličky, nebo na plátky, nudličky jsou ovšem lepší volbou.

Sýr samozřejmě také nakrájejte, pokud nemáte dostupnou mozzarellu, tak si dozajista vystačíte i s taveným sýrem. Bramborové těsto nyní rozdělte na dva díly a z každého za pomoci rukou vytvořte plát, který se bude velikostně shodovat s pánví.

Teď už jen pánev vymažte rostlinným olejem, jeden plát na něj položte, zasypejte ho nakrájenou šunkou a sýrem a přikryjte druhou částí. Pánev přikryjte pokličkou a smažte okolo pěti až sedmi minut.

Po uplynulé době s pomocí talíře koláč otočte a nechejte prosmažit i z druhé strany. Nyní máte hotovo, pokrm můžete kombinovat například se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]