Vylepšili jsme ohraný recept na chléb ve vajíčku a vznikla gastro-bomba: Tyto nepopsatelně dobré smažené chleby musíte ochutnat

Snídaně je základ dne a proto byste si měli vždy zajistit, že si dáte nějakou pořádnou, která vás nejen zasytí, ale bude vám i chutnat. Všechno vám poté půjde lépe od ruky. 

Většina lidí zná obyčejný chléb smažený ve vajíčku, byl to jeden z dětských pokrmů, na které se většinou nezapomíná. Mnoha lidem vydržela příprava takové snídaně do dnešního dne, to ovšem neznamená, že se to nedá dělat i trochu lépe. Stačí totiž přidat pár ingrediencí navíc a z obyčejného chleba ve vajíčku se stane luxusní snídaně, která vám zachutná a ještě vás i nasytí. Její příprava není o nic moc těžší a pokud chcete, můžete pokrm využít i jako svačinu či večeři.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Sýr – dle chuti
  • Šunkový salám – dle chuti
  • Vejce – 2 kusy
  • Plnotučné mléko – dle potřeby
  • Sůl – dle chuti
  • Plátky chleba – dle potřeby
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Sýr nakrájejte na plátky libovolné velikosti a šunkový salám taktéž nakrájejte, jenom tedy do tvaru koleček. Nachystejte si mísu, ve které budete tvořit těstíčko a rozklepněte do ní obě vejce. Přilijte k nim trochu plnotučného mléka a dochuťte je solí, následně je prošlehejte vidličkou. Vezměte si plátek chleba a navrstvěte na něj dle chuti plátky sýra a kolečka šunky.

Poté na tuto vrstvu dejte druhý plátek chleba a vytvarujte tak všechny porce. Po složení všech chlebů dohromady každý zvlášť důkladně obalte ve vaječném těstě ze všech stran. Chleby v těstíčku držte delší dobu, aby se stihly nasáknout. Rozpalte si na pánvi rostlinný olej a chleby na něm osmažte z obou stran, dokud nebudou mít zlatavý až hnědý nádech. Poté je můžete ihned podávat třeba se zeleninou, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*