Kuřecí maso je obecně jedno z nejpopulárnějších na světě. Krom toho je považováno za jedno z nejzdravějších kvůli minimu toxických látek a vysokému obsahu bílkovin.
Samozřejmě záleží na druhu chovu, u každé potraviny najdete dobré a mizerné kusy. Další potíží je, že lidé kolikrát nevědí, jak vlastně kuře správně připravit. Tedy tak, aby využili všechno maso a současně nepřišli o jeho výživovou hodnotu. Proto je na místě věnovat pozornost receptům, které s masem náležitě pracují. Kvalitní maso si zaslouží kvalitní přístup, trpělivost a zručnost. Výsledkem je pak opravdu šťavnatý a chutný kuřecí řízek, tedy skvělá večeře.
Přísady na kuřecí řízek
- 500 gramů brambor
- 3 vejce
- 3 kusy kuřecích prsou
- 50 gramů sýra
- 100 gramů mouky
- 100 mililitrů rostlinného oleje
Postup přípravy
Oloupejte brambory a nastrouhejte je nahrubo. Do této směsi rozklepněte jedno vejce. Podle chuti přidejte sůl a černý pepř, pečlivě promíchejte. Kuřecí prsa rozřízněte tak, abyste získali dva tenké steaky, které budou ale ještě na kusu masa držet pohromadě.
Cílem je tedy jakási kapsa. Tvrdý sýr nakrájejte na 3 stejné plátky, do každého kuřecího řízku vložte jeden, jak to vidíte na obrázku. Jakmile sýr takto zabalíte, zakryjte maso potravinářskou folií a dobře ho naklepejte. Podle chuti ho pak posypte solí, pepřem či dalším kořením.
Tato finta od šéfkuchaře z michelinské restaurace je tajným receptem na ta nejlahodnější kuřecí prsa
Rozbijte další vejce do samostatného talíře, do druhého nasypte mouku. Všechny steaky následně obalte ve vajíčku a poté v mouce.
Z bramborové směsi pak vytvarujte celkem 6 dílů, na které steak položíte a zbytkem směsí je ještě pokryjete. Vznikne vám tedy jakýsi sendvič, který má venku brambory, uvnitř maso.
Smažení na pánvi
Rozpalte rostlinný olej a všechny 3 steaky opečte z obou stran dozlatova. Poté je dejte ještě do pekáče nebo zapékací misky a v troubě pečte po dobu 15 minut na 180 stupňů Celsia.
„Miluju je, protože jsou v nich i brambory. Není tedy nutné se starat o přílohu,“ chválí jídlo Zdena R. z Kojetína. Neuškodí však například zeleninový salát nebo něco podobně lehčího.
S trochou cviku můžete měnit i velikost a dělat jakési nugetky. Fantazii se meze nekladou, princip je stále stejný.
Napište komentář