Máslo je položka, která se i nadále řadí mezi jedny z nejdražších na českých pultech. Mnoho lidí se tak uchyluje k možnosti jeho přípravy v domácích podmínkách. Není to tak náročné.
Výroba másla se může jevit jako náročný proces, opak je ale pravdou. Kromě toho, že si doma dokážeme vyrobit mnohem kvalitnější produkt, také ušetříme naší peněženku. Kromě samotného másla nám jeho přípravou vznikne také podmáslí, které můžeme nadále využít. Na jeho výrobu nám stačí jedna jediná surovina, jediné co musíme, je znát správný proces.
Ingredience potřebné na přípravu domácího másla:
- litr smetany (nejlépe 36%)
Šleháme a šleháme, až si výsledný pokrm vyšleháme
To jediné, co na přípravu domácího másla potřebujeme, je smetana, mixér a mísa, kterou je možné přikrýt. Do mísy jednoduše přelijeme smetanu a promícháme. Ponoříme do ní mixér a začneme šlehat. Mnoho lidí je po chvilce zaraženo z toho, co vidí a proto se šleháním přestává. To je ale právě chyba. Šleháním smetany dojde nejprve k tomu, že vznikne šlehačka.
Se šleháním nepřestávat
Šlehačka ale není tím, co chceme vyrobit. Proto i nadále ve šlehání pokračujeme a to je právě okamžik, který může mnoho lidí přivést k pochybám. Nestálým šleháním šlehačky totiž dojde k jejímu sražení. V misce nám tak vznikne na první pohled nevábně vypadající sražené hmota, od které se oddělí žlutá tekutina. V tuto chvíli si můžeme gratulovat, dosáhli jsme výsledného produktu.
3složková sýrová pomazánka od mojí babičky: Spojení těchto ingrediencí vytvoří dokonalou svačinu
Z jedné smetany dvě chutné suroviny, bohaté na živiny
Máslo jednoduše scedíme a vytvarujeme z něj výsledný produkt. Doma vyrobené máslo je nejen bohaté na vitamíny, také je velmi chutné a jeho příprava zabere několik minut. Podmáslí, které se nám tímto procesem vytvořilo, je ideální na trávení. Z jednoho litru smetany se dá vytvořit až 420 gramů čerstvého másla, proces je tedy nejen rychlý, ale také šetrný k naší peněžence.
Napište komentář