Většinu produktů, které si zakoupíme v obchodě, jsme schopni si sami připravit i doma. Často nás odrazuje představa, že se jedná o zdlouhavý proces, ne vždy je to ale pravda.
Některé produkty, které pravidelně kupujeme v obchodě, zvládneme snadno připravit i doma. Nejen, že je tento způsob přípravy ekologičtější, je také ekonomický. Přípravou domácí majonézy ušetříme nejen vlastní peněženku, ale také omezíme spotřebu skleniček. Pokud ještě k tomu sáhneme po kvalitních surovinách na přípravu, budeme příjemně překvapeni výslednou chutí.
Ingredience potřebné na přípravu domácí majonézy:
- vejce
- 1 lžička hořčice
- 1/3 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 250 mililitrů rostlinného oleje
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
Na přípravu nám stačí mixér
Ideálním pomocníkem na přípravu domácí majonézy je tyčový mixér spolu s nádobou, která k němu náleží. Pokud ji po ruce nemáme, můžeme sáhnout po jiné, ideální ale je, aby nádoby byla vysoká. Vložíme do ní všechny ingredience, kromě rostlinného oleje. Na nejmenší rychlost je spolu rozmixujeme, do hotové směsi postupně přidáváme také rostlinný olej.
Při přípravě vzniká spousta chyb
Je zapotřebí, aby olej byl do směsi přidáván po troškách, nikoliv najednou vylit. Pomocí ručního mixéru, na který jsme umístili šlehací metlu, si postupně vyšleháme lahodnou domácí majonézu, která nás zaručeně překvapí. Pokud chceme mít opravdu kvalitní pokrm, je dobré sáhnout po domácím vajíčku.
Na tuto snadnou delikatesu mi stačí 5 minut a pár korun. Manžel miluje hlavně tu omáčku
Příprava není složitá, zabere doslova pár minut
Postupným šleháním nám směs přímo houstne před očima a tvoří se tak ingredience, kterou využijeme v mnoha receptech. Domácí majonéza je nejen chutnější, také neobsahuje konzervanty, škrob ani zvýrazňovače chuti. Jedná se tak o zdravou alternativu, kterou využijeme při přípravě bramborového salátu nebo domácí tatarky.
Napište komentář