Také rádi zhřešíte něčím sladkým? Milujete kokos a chtěli byste si vyzkoušet přípravu oblíbených tyčinek? Tak si tuto oblíbenou chuťovku vyrobte snadno, rychle a „za hubičku“.
Historie cukrovinek sahá několik tisíc let zpět. První cukrovinky se objevily v starověkém Egyptě. Jednalo se o směs medu, ovoce a koření. V antickém Římě začali lidé do cukrovinek přidávat ořechy, sezam a mák. V šestnáctém století se v Evropě zpopularizovali bonbony lékárníci, kteří je používali jako léčivé prostředky. Později se cukrovinky začaly masově vyrábět. Byly vynalezeny čokoládové bonbóny a také karamel.
Lahodné domácí „Bounty“ tyčinky
Na začátku dvacátého století zahrnoval sortiment sladkého zboží mnoho druhů karamelek, dražé, ale také čokoládové a mléčné bonbony. Prozradíme vám, jak si můžete sami doma vyrobit lahodnou a světoznámou sladkost.
Ingredience pro „Bounty“ tyčinky:
- 100 ml mléka;
- 50 g másla;
- špetka soli;
- 40 g cukru;
- 160 g strouhaného kokosu;
- 170 g čokolády (např. čokoláda na vaření);
- 2 lžíce rostlinného oleje.
Děti o tento čokoládový dezert žadoní při každé oslavě. Tato delikatesa vždy zmizí během několika vteřin
Postup přípravy:
- Do hrnce s mlékem vložte máslo, přidejte sůl a cukr. Míchejte, dokud se máslo, sůl i cukr nerozpustí.
- K mléku s máslem přidejte strouhaný kokos. Míchejte, dokud směs nezhoustne, vzniklou hmotu nechte lehce vychladnout.
- Ručně formujte tyčinky požadované velikosti, dejte je do lednice ztuhnout.
- Můžete také hmotu vložit do cukrářské formy, přitlačit a dát do lednice.
- Rozpusťte čokoládu (v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni), přidejte k ní rostlinný olej a dobře promíchejte.
- Kokosové tyčinky ponořte do čokolády, tu poté rozetřete po celém povrchu.
- Dejte do lednice na 15-20 minut.
Pamatujte, že čokoláda má v teple tendenci povolit. Tento typ cukrovinky je tedy nejlepší uchovávat v lednici.
Napište komentář