Děti o tento čokoládový dezert žadoní při každé oslavě. Tato delikatesa vždy zmizí během několika vteřin

dezert s čokoládou

Spousta lidí má velmi ráda jakékoliv čokoládové sladkosti. S pomocí tohoto skvělého a jedinečného dezertu si svou lásku k čokoládě budete moci ještě daleko více prohloubit.

Čokoláda je velmi oblíbeným druhem sladkostí u velikého počtu lidí. Někteří mají rádi jen obyčejné tabulky, jiní zase naopak nedají dopustit na tyčinky či oplatky s velkým množstvím čokolády. Jsou také ovšem ti, kteří dávají přednost spíše různým dortům a dezertům. Nejen pro ně je tu tak tento skvělý recept, díky kterému uděláte úžasný dezert plný čokolády.

Co budete potřebovat

  • 60 g mandlové mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 95 g mouky
  • 2 vaječné bílky
  • 200 g nutelly
  • 120 g tenkých palačinek
  • 1 l smetany
  • 500 g čokolády
  • 80 g cukru
  • 80 g kakaa

Nejdříve upečte základ

V misce si smíchejte mandlovou mouku, moučkový cukr, 15 g mouky a promíchejte. Ve vedlejší misce si našlehejte vaječné bílky, které poté přidejte k ostatním ingrediencím. Vše společně promíchejte. Plech vystelte pečícím papírem, nalijte na něj směs a rovnoměrně jí rozprostřete. Rozehřejte si troubu na 220 °C a směs do ní dejte na 10 minut péct. Po uplynutí této doby plech z trouby vyjměte. Stejný postup aplikujte ještě na druhou vrstvu, kterou však upečte jen na 180 °C.

Vytvořte skvělou náplň

V kastrůlku si rozpusťte 300 g čokolády a postupně do ní zamíchejte 600 ml ušlehané smetany. Vezměte plech s druhou vrstvou a rovnoměrně na ní rozprostřete čokoládu se smetanou. Natrhejte palačinky na drobné kousky a smíchejte je s nutellou. Touto směsí udělejte další vrstvu, kterou následně přikryjete upečeným mandlovým základem.

Nejjemnější koláč, který lze z jablek připravit: Ostatní dezerty se mohou jít rovnou zahrabat

Čokoláda
Fotografie: Pixabay

Celý dezert dokončete

Dezert dejte přes noc vychladnout a ztuhnout do lednice. Druhý den v kastrůlku rozpusťte zbytek čokolády se zbytkem smetany. Směs nechte vychladnout a mixérem jí poté ušlehejte. Výslednou čokoládovou šlehačku rozprostřete po vršku dezertu. Na závěr v malé mističce smíchejte cukr s kakaem a celý vršek dezertu ještě posypejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*