Turecký mokrý koláč „Tři čokolády“ – tento recept si okamžitě zamilujete! Dort jako stvořený pro milovníky čokolády, po prvním soustu budete v sedmém nebi

Čokoláda patří a vždy bude patřit k nejoblíbenějším dezertům na světě. Každý člověk někdy neodolá a k filmu si rozdělá tabulku čokolády.

Čokoláda je sladkost, které nikdo neodolá. At už jde o čokoládový dort, tabulku čokolády a nebo třeba horký nápoj. Některé ženy si potom vyčítají, že ji snědly, ale ono jí zkrátka nelze říct ne. A pokud chcete například jíst zdravě nebo zhubnout nějaké to kilo, je pro vás ideální hořká čokoláda, která je zdravější. Právě s ní si můžete udělat tento dokonale nadýchaný dort, budete nadšení.

Co budete potřebovat

  • 80 g mouky
  • 10 g pečicího prášku
  • 230 g cukru
  • 300 ml mléka
  • 300 ml smetany
  • 3 – 4 lžíce moučkového cukru
  • 80 g kakaa
  • 3 vejce
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 20 g másla
  • 100 g tvarohu

Příprava dezertu

Nejprve si připravte korpus. V hluboké míse smíchejte mouku s 30 g kakaa a práškem do pečiva. Pořádně vše promíchejte a odložte si směs bokem. V jiné misce vyšlehejte bílky se špetkou soli. Po 2 minutách a za stálého šlehání postupně přidávejte do vajec 180 g cukru. Do hmoty poté přidejte 50 ml mléka a rostlinného oleje. Vše promíchejte pomocí mixéru.

Postupně do této hmoty přidávejte směs s moukou a pomocí metličky vytvořte těsto. Vezměte si pečicí formu a tu si vymažte máslem. Poté ji ještě vysypte hladkou moukou a nalijte do ní těsto. Dort pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů přibližně asi 30 minut. To, jestli je dort hotový, si můžete zkontrolovat párátkem.

A je skoro hotovo

V době, co se bude dort péct, si připravte krém a polevu. Do kastrůlku si nasypte 40 g kakaa a 50 g cukru. Směs zalijte 200 ml mléka a pořádně tuto směs promíchejte. Dejte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 15 sekund a poté stáhněte oheň. Do směsi nyní přidejte 20 g másla a promíchejte.

Do misky nalijte smetanu ke šlehání a k ní přidejte tvaroh a moučkový cukr. Ingredience promíchejte mixérem úplně do hladka. Do krému nyní přidejte polévkovou lžíci kakaa a máte hotovo. Vytáhněte dort z trouby a propíchejte špejlí. Nechte ho chvíli vychladnout a poté na jeho vršek naneste krém a ten potřete studenou polevou. Vložte do lednice a nechte v ní přes noc. A máte hotovo, přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]