Tuto myší hádanku umí malé děti vyřešit rychleji než dospělí lidé. Vetřelce najde jen 1 ze 100 Čechů

vizuální test
Fotografie: Vyapar Talks

Pokud jste milovníky křížovek, hádanek a různých testů, které mají za úkol potrápit váš mozek, zkuste tento vizuální test, který vyzkouší vaši pozornost.

Optické iluze jsou skvělou zkouškou pro váš mozek. Jsou takovou mentální posilovnou, kam chodíte trénovat orgán, který všechno řídí. Nevadí, pokud nedosáhnete správné odpovědi v časovém limitu, nebo ji vůbec nenajdete, jde o samotný trénink. Váš mozek vám za něj v pozdějším věku poděkuje. Zkuste na obrázku nalézt jednu myšku lišící se od ostatních.

Co jsou to optické iluze

Optická iluze může být v podstatě cokoli, co vytváří nesprávné vnímání reality. Například obrázek, na který hledíte, zobrazuje odlišné věci, než jaké interpretuje váš mozek. Pak na ilustraci vidíte něco, co tam ve skutečnosti vůbec není. Čím lepší optická iluze, tím více je váš mozek zmaten. Může se jednat o barvy, dvojsmyslné obrázky, různé geometrické tvary a tak podobně. Optické iluze jsou skvělou zábavou, ale také objasňují samotné fungování mozku.

Hádanka jedna rozdílná myš
Fotografie: Vyapar Talks

Najděte správnou odpověď do 5 vteřin

Zkuste si například tento vizuální test. Na obrázku vidíte několik myšek, které se zdají všechny stejné, jedna jako druhá. Ale není tomu tak. Mezi nimi se nachází „vetřelec“, který se něčím odlišuje a vy máte za úkol tohoto nevítaného hosta vypátrat, a to za pouhých 5 vteřin. Pokud se vám to podaří, můžete si zatleskat. Vaše soustředěnost je na tom skvěle. Níže najdete řešení.

Hádanka s čísly 71

Člověk s podprůměrným IQ nemá sebemenší šanci v tomto obrázku najít skryté číslo 17

vizuální test
Fotografie: Vyapartalks

Pokud se vám však odpověď nepodařilo najít včas nebo snad vůbec, nikterak nezoufejte. V tomto případě se každý pokus počítá. Uvidíte sami, že po pravidelném tréninku najednou budete schopni nacházet odpovědi raz dva. Vyzkoušet si můžete i další vizuální testy, hádanky, optické iluze a podobně. Například tato, o níž jsme psali na SvětěKreativity, vám pořádně zamotá hlavu. Najdete ukrytou kočku mezi sovami za pouhých 6 vteřin?

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*