Jedny z hodinek v tomto obrázku se liší logickou chybou, které si všimne jen 1 člověk ze 100

Hodinky rébus
Fotografie: Glavred

V dnešní hektické době je důležité najít si čas na odpočinek a zábavu. Pusťte se do řešení této hádanky a najděte chybu na obrázku hodinek.

Hádanky přinášejí zábavu a možnost strávit kvalitní čas s rodinou a přáteli, ale také procvičují vaši vynalézavost, pozornost a schopnost rychlého úsudku. Pokud hledáte způsob, jak si na chvíli vyčistit hlavu, je zde ideální výzva – hádanka, která vás vtáhne do hry a otestuje, jak dobře dokážete odhalit drobné detaily.

V hlavní roli čas

Jedna z takových zábavných a přitom náročných hádanek, která na první pohled vypadá jednoduše, ale vyžaduje rychlé myšlení a ostrý zrak, spočívá v nalezení chyby na obrázku se třemi hodinami, které se zdají být zcela totožné. Zní to jednoduše? Možná ano, ale právě v tom spočívá její kouzlo. Mezi těmito třemi hodinami se skrývají jedny, jež ukrývají jistou nesrovnalost.

Hádanka
Fotografie: Glavred
Optická iluze

Na nalezení skrytého bumerangu mezi banány v obrázku nemá 97 % lidí dostatečně ostrý zrak

Klíč k úspěchu spočívá v tom, že musíte být velmi pozorní a zaměřit se na detaily, které běžně přehlédneme. Máte na to ale jen 6 sekund. Tento časový limit vás nutí přemýšlet rychle a jednat instinktivně. A právě kvůli časovému tlaku se velmi často dostáváme do stresu a dopouštíme chyb, které nám brání dojít k úspěšnému cíli.

Řešení je jednodušší, než se zdá

Pokud se vám stále nedaří chybu odhalit, zaměřte svou pozornost na ciferníky hodin a jejich uspořádání. U hodinek je totiž velmi důležité, aby byla čísla na ciferníku správně rozmístěna. Zkuste si všimnout, zda jsou čísla na všech třech hodinách uspořádána stejně, nebo jestli je tam nějaká odchylka. Pokud jste si dosud nevšimli, kde se chyba skrývá, odpověď najdete níže.

Hádanka s hodinkami
Fotografie: Glavred

Podívejte se pozorně na první hodinky zleva. Na první pohled vypadají normálně, ale při bližším zkoumání zjistíte, že mají prohozena čísla 6 a 12. Normálně by mělo být číslo 12 nahoře a číslo 6 dole, na těchto hodinkách je to naopak. Pokud vás hlavolam bavil, na stránkách deníku SvětKreativity můžete zkusit i vizuální výzvu s melouny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*