Test se sklenicemi: Prověřte jaká je vaše inteligence a vnímavost

Internet a sociální sítě jsou plné různých hlavolamů a kvízů, které slouží k procvičení paměti i určení toho, jaká je vaše inteligence. Mozek je zkrátka potřeba trénovat, především v pozdějším věku. Někteří lidé však své nervové buňky nezaměstnávají jen hlavolamy, nebo kvízy. Tito jedinci například luští křížovky, sudoku, osmisměrky, nebo jiné vědomostní hádanky. Tak jako tak, všechny možnosti jsou vhodné pro to, abychom svůj mentální stav udrželi co nejdéle bdělý a bystrý.

Jakou sklenici je potřeba přemístit?

My pro vás máme hlavolam, který vaše mozkové buňky rovněž potrápí. Na obrázku se díváte na dvě řady sklenic. Jedny jsou prázdné a ty druhé zase plné vody. Jste zvědaví, co vás tedy čeká? Za úkol máte vymyslet způsob, jak docílit stejné posloupnosti, jako je ta ve spodní řadě. Jedinou podmínkou je, že můžete pohnout pouze jednou jedinou sklenicí v řadě první. Zdá se to být opravdu obtížné?

Poradíme vám, že sklenici si můžete vybrat jak plnou, tak prázdnou. V případě, že byste si vybrali sklenici s vodou, je možné ji i přelévat do jiné. Už jste se alespoň trochu přiblížili k řešení?

Jak hlavolam se sklenicemi vyřešit?

Pokud nad první řadou sklenic dumáte již delší dobu a na nic jste nepřišli, máme pro vás samozřejmě i řešení. Budete jistě velice překvapení, jak je jednoduché. V první řadě stačí vzít první plnou sklenici a vylít ji do druhé prázdné.

Nakonec ji postavíte na konec řady a docílíte identické posloupnosti, jako je v řadě druhé. Vydumali jste tento krok zcela sami? Pak vám velmi gratulujeme!

Jste nejspíš vnímaví a přemýšliví lidé. Pakliže se vám tuto hádanku nepodařilo vyřešit, nezoufejte. Pravidelným tréninkem se budete čím dál víc zlepšovat. Nezapomínejte svou paměť náležitě trénovat jakýmikoliv možnými způsoby. Váš mozek tak bude po dlouhou dobu velmi aktivní, a to je obzvlášť potěšující skutečnost!

Fotografie: Niewiarygodni

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]