Zemřel člen hudební skupiny, kterou Češi milují už desítky let. Na jeho hity nelze zapomenout

Fotografie: Chmee2 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ve věku 80 let zemřel bývalý člen skupiny Olympic. V kapele působil jen krátce, ale zanechal v ní nesmazatelnou stopu.

Dne 8. září nás opustil baskytarista a zpěvák Ladislav Chvalkovský. Bývalý člen skupiny Olympic s touto kapelou nahrál řadu velkých hitů. Po odchodu z Olympicu působil i v dalších českých hudebních uskupeních. Se svou manželkou také vytvořil pěvecké duo Gemini, ze kterého vzniklo hned několik známějších singlů.

Natočil s kapelou slavné hity

„Se zármutkem jsme přijali nečekanou zprávu. V neděli 8. 9. zemřel LADISLAV CHVALKOVSKÝ (10. 4. 1944 – 8. 9. 2024), někdejší baskytarista skupiny Olympic (květen–prosinec 1973). S Olympikem natočil písně Slzy tvý mámy, Nebe nad hlavou, Slunce a další…“ oznámila kapela Olympic smutnou zprávu na svých facebookových stránkách.

Baskytarista Ladislav Chvalkovský hrál s kapelou sice krátce, ale zanechal v ní nesmazatelnou stopu. Se členy kapely byl i po odchodu dlouhá léta v kontaktu. Pravidelně se také účastnil tradiční garden párty u Petra Jandy. Letos už však vynechal, pravděpodobně ze zdravotních důvodů.

Ve věku 80 let zemřela hudební legenda, na kterou veřejnost nikdy nezapomene. Jeho hity dodnes hrají rádia

S manželkou vytvořili duo Gemini

„Nastoupil k nám po odchodu Jirky Korna. Nahrál s námi písničky Slunce a Slzy tvý mámy. Měl jiný hudební vkus než my, takže zamířil jinam. Ale byl to dobrý muzikant i zpěvák,“ zavzpomínal na něj Petr Janda pro deník Aha!. Před vstupem do kapely Olympic hrál Chvalkovský v doprovodné skupině Heleny Vondráčkové. Později patřil ke členům kapel Komety, Krystal, Rogers Band, Golem či Their Majesties.

Se svojí manželkou Barborou Liškovou také vytvořili duo Blíženci – Gemini. Nahráli společně několik singlů, například píseň Nikdo ti ho nepředstaví z roku 1987, která nápadně připomíná jiný slavný duet. Ladislav Chvalkovský zemřel 8. září ve věku 80 let. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Willa Jenningse, legendárního textaře, jenž dal světu nezapomenutelné hity, které dodnes hrají rádia po celém světě.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*