Personál letadla našel kus toaletního papíru, který jim vyrazil dech. Letadlo muselo nouzově přistát

Fotografie: Depositphotos

Boeing s 251 lidmi na palubě byl nucen v půli cesty nouzově přistát kvůli bombové hrozbě. Letiště bylo uzavřeno a do akce se vrhli pyrotechnici.

Letadlo mířící z Indie do německého Frankfurtu muselo nouzově přistát na letišti v Turecku. Na palubě se našel vzkaz varující před bombou v letadle. Všechna přistání a odlety na letišti v Erzurum musely být pozastaveny. Po evakuaci cestujících vtrhla do letadla pyrotechnická zásahová jednotka se psy cvičenými na vyhledávání výbušnin.

Vzkaz na toaletě spustil poplach

TRTWorldNow informoval na síti X o nouzovém přistání Boeingu 787 z indického Mubai do Frankfurtu. Personál během letu našel na toaletě vzkaz s nápisem „Bomba v letadle“. Ten byl načmárán na kusu toaletního papíru. Posádka situaci rozhodně nechtěla podceňovat. Letadlo s 237 cestujícími a 14 členy posádky tak muselo být nouzově odkloněno do Turecka.

Na letišti Erzurum došlo po přistání k rychlé a bezpečné evakuaci cestujících. Do letadla pak vstoupil připravený tým pyrotechniků a ti jej začali společně se psy cvičenými na vyhledávání výbušnin prohledávat. Letiště bylo také uzavřeno pro všechny odlety a přílety. Bomba v letadle nakonec nalezena nebyla a jednalo se o falešný poplach.

Během poklidného letu se cestující začali obávat o vlastní životy. Piloti učinili hrdinské rozhodnutí

Cestující museli vyčkat na náhradní letadlo

Totožnost osoby, která vzkaz na toaletě nechala, zatím není známá. „Byly provedeny všechny nezbytné kontroly a cestující spolu s posádkou a letadlem byli bezpečnostními agenturami odbaveni. Vzhledem k tomu, že posádka překročila svůj časový limit služby, vyslali jsme náhradní letadlo s čerstvou posádkou,“ cituje prohlášení letecké společnost Vistara web Yahoo!News.

Letecká společnost se snažila minimalizovat nepříjemnosti pro cestující. Zajistila jim pohodlné čekání na další let, včetně občerstvení a jídla. Cestujícím se také omluvila za způsobené potíže a komplikace, ačkoliv se jednalo o nepředvídatelnou situaci. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o letu z Velké Británie, který musel nouzově přistát. Agresivní muž v letadle chtěl převzít řízení.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*