V 63 letech zemřel syn slavného herce, kterého si miliony lidí zamilovaly i během jeho vlastní bohaté kariéry

Fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Svět zasáhla smutná zpráva o úmrtí syna legendárního herce. Zemřel ve věku 63 let a jeho rodina tuto tragédii oznámila prostřednictvím sociálních sítí.

Dne 11. září zemřel Chad McQueen, syn slavného Steva McQueena, jeho manželka Jeanie a děti Chase a Madison se s veřejností podělili o dojemné prohlášení na Instagramu, kde vyjádřili svůj hluboký zármutek nad ztrátou manžela a otce: „Svou vášeň, znalosti a oddanost předal i nám a my budeme pokračovat nejen v jeho odkazu, ale i v odkazu našeho dědečka.

Oddaně kráčel ve stopách svého otce

Chad McQueen se zapsal do historie nejen jako herec, ale i jako automobilový závodník, čímž kráčel ve stopách svého otce. Jeho život byl spojen s několika různými světy – filmovým průmyslem a automobilovým závodním světem – přičemž v obou oblastech zanechal podle webu UPI nezapomenutelný otisk.

Jedním z nejvýznamnějších momentů jeho kariéry byl debut v kultovním filmu Karate Kid (1984), kde ztvárnil roli Dutche. Jeho postava se objevila i v pokračování Karate Kid II (1986), čímž si Chad McQueen zajistil trvalé místo v paměti filmových fanoušků. Dle údajů na webu Hollywood se filmy Karate Kid staly kultovními a jejich popularita přetrvává i po desetiletích.

V úctyhodném věku zemřel legendární herec, jehož filmy překonaly mnohé rekordy

Vášnivý automobilový závodník

Chad McQueen zdědil vášeň pro rychlá auta po svém otci Stevu McQueenovi, který byl známý nejen jako herec, ale také jako milovník motoristického sportu. Chad se automobilovým závodům věnoval profesionálně a účastnil se mnoha prestižních závodů. Mezi jeho největší úspěchy patří účast na legendárním závodě 24 hodin Le Mans, jednom z nejnáročnějších závodů na světě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Steve McQueen (@stevemcqueen)

V roce 2006 utrpěl Chad při závodě vážnou nehodu, která ho téměř stála život. Z nehody se sice zotavil, ale nesmazatelně poznamenala jeho závodní kariéru. Přesto však svou lásku k závodění nikdy neopustil a pokračoval ve své motoristické činnosti. Jeho smrt zanechává prázdné místo nejen v rodině McQueenových, ale také mezi fanoušky filmu a motoristického sportu. Na SvětěKreativity jsme také psali o úmrtí Jamesa Earla Jonese, jenž se proslavil jako hlas Dartha Vadera.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*