Oblíbené supermarkety stahují extrémně nebezpečný rybí výrobek. Pokud ho máte doma, ihned ho vyhoďte

Fotografie: Depositphotos

Dva obchodní řetězce upozorňují zákazníky na výrobky, které nyní stahují z pultů. Pozor dávejte hlavně na tuňáka. Citlivým osobám může být nebezpečný.

Společnost Makro a supermarket Albert stahují z obchodů problematické výrobky. Jak uvádí TN, v Makru je to mražený tuňák, u kterého kontrola odhalila nadlimitní množství histaminu. Albert pak stahuje dětský snack, přičemž důvodem je technická chyba na obale výrobku. Zákazníci mohou tyto výrobky vracet na prodejny. Budou jim vráceny peníze.

Tuňák s vysokým obsahem histaminu

Společnost Makro Cash & Carry informuje na svých stránkách zákazníky o nebezpečné potravině, již nyní stahují z prodeje. Jedná se o Tuňák steak mražený v balení po 1kg, od dodavatele EURO FRIGO PRAHA SPOL s.r.o. V odebraném vzorku bylo zjištěné nadlimitní množství histaminu oproti tomu, co povolují legislativní požadavky. Problém se týká šarže s číslem 422014624 a minimální dobou trvanlivosti do 7. 8. 2026.

Výrobek by mohl způsobit zdravotní potíže především lidem trpícím histaminovou intolerancí a zhoršit alergické reakce. Mražený tuňák se prodával v období od 13. 8. 2024 až 13. 9. 2024. Mnoho lidí jej může mít stále v mrazáku. Zákazníci mohou výrobek vracet do 13. října spolu s pokladním dokladem na kteroukoliv velkoobchodní prodejnu Makro. Budou jim vráceny peníze.

Za žádnou cenu je nejezte! Inspekce v českých supermarketech narazila na vysoce nebezpečné sýry

Stahuje se i kysané zelí

Ještě do konce září mohou také zákazníci vracet kysané bílé zelí, jež společnost Makro stahuje preventivně z prodeje. Jedná se o Aro zelí bílé 640 g ve sklenici. Důvodem je možná kontaminace výrobku sklem, kdy nález skla byl zjištěný jedním z odběratelů v průběhu zpracování. Jedná se o šarže s trvanlivostí do 9. 2. 2027 s čísly 78594044447972, 88594044447382 a 8594063294770.

zelí
Fotografie: Freepik

Také řetězec Albert stahuje jeden ze svých produktů. Jedná se o Kinder Pingui 8x 30 g s datem spotřeby do 12. října. Výrobek je v pořádku, ovšem na jeho obalu chybí informace v českém jazyce. Zákazníci mohou výrobek vrátit na prodejně nebo vyměnit. Na SvětěKreativity jsme rovněž upozorňovali na nebezpečné sýry, které se nyní stahují z prodeje.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*