V pokročilém věku zemřel člen ikonické hudební kapely, která si získala srdce milionů fanoušků

Fotografie: Guillaume Speurt / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Dne 15. září odešel do uměleckého nebe člen populární kapely Jacksons 5. Ta patřila v 70. letech k těm celosvětově nejznámějším.

Ve věku 70 let zemřel Tito Jackson, bratr slavného Michaela Jacksona. V 70. letech byl členem rodinné kapely Jacksons 5, která si získala obrovskou popularitu po celém světě. Kapela prodala přes 150 milionů desek a má svoji hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu. Hudbě se věnoval i po rozpadu kapely v roce 1989. Jak uvedly Novinky, jeho úmrtí potvrdili také synové. Tito Jackson zemřel 15. září na infarkt.

Proslavil se jako člen kapely Jacksons Five

„S těžkým srdcem oznamujeme, že náš milovaný otec, člen Rock & Rollové síně slávy Tito Jackson, již není mezi námi. Jsme šokováni, zarmouceni a máme zlomené srdce. Náš otec byl neuvěřitelný muž, kterému záleželo na každém a jeho blahu. Prosím, pamatujte na to, co náš otec vždy kázal, a to je: Milujte se navzájem,“ oznámili úmrtí svého otce jeho tři synové na Instagramu.

Toriano Adaryll Jackson, známý pod přezdívkou Tito, se narodil 15. října 1953. Byl třetím dítětem v rodině Jacksonových, z celkových devíti sourozenců. Se svými bratry se proslavil jako člen skupiny Jacksons 5. Ve skupině dále účinkovali Jackie, Jermaine, Marlon a Michael. Ten se později vydal na sólovou dráhu a stal se nejslavnějším z celé rodiny.

Ve věku 86 let zemřela hudební ikona, které kdysi ležel u nohou celý svět. Fanoušci vzpomínají na jeho hity

Kapela má svou hvězdu na slavném chodníku

Kapela byla velmi populární koncem 60. let a během 70. let, kdy nazpívali hned několik hitů. K těm nejznámějším patří písně ABC, I Want You Back a I’ll Be There nebo Blame It On the Boogie. Po celém světě prodali 150 milionů desek a v roce 1980 dostali také svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. V roce 1997 byla také kapela uvedena do Rokenrolové síně slávy.

Jackson 5 byli fenoménem své doby. Vystupovali na vyprodaných koncertech s rekordní návštěvností, a to celosvětově. Jacksonmánie udala tón hudebnímu průmyslu na mnoho let dopředu a v 70. letech patřili k nejznámějším hudebním kapelám na světě. Skupina se definitivně rozpadla v roce 1989. Později se však bratři ještě několikrát sešli společně na pódiu. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Ladislava Chvalkovského, bývalého člena skupiny Olympic.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*