Ve věku pouhých 48 let zemřel významný herec, který si získal srdce milionů fanoušků

svíčky
Fotografie: Freepik

V červenci byla uznávanému herci diagnostikována vzácná forma rakoviny. I přes rychle zahájenou léčbu zemřel o dva měsíce později.

Hvězdný herec Gavin Creel podlehl agresivní formě rakoviny. Jak uvádí TN, zemřel ve věku 48 let, a to pouhé dva měsíce od diagnózy. Více než 20 let zářil v celé řadě rolí na proslulé Broadwayi a ve West Endu. Objevil se také ve známých televizních seriálech. Několikrát byl nominován na Cenu Tony a nominaci z roku 2017 nakonec proměnil.

Uznání si vysloužil už svou první rolí

Gavin Creel pocházel z Findlay v americkém Ohiu. Herectví studoval na umělecké univerzitě v Michiganu. Jen o pár let později, v roce 2002, debutoval na Broadwayi v původním muzikálu „Thoroughly Modern Millie“. Za svůj skvělý výkon byl také nominován na Cenu Tony. Tu se mu poprvé proměnit nepodařilo, ale stal se vysoce uznávanou divadelní hvězdou a začal se objevovat v mnoha hlavních produkcích na Broadwayi a West Endu.

Na Cenu Tony byl znovu nominován v roce 2009, ale proměnit se mu podařilo až nominaci z roku 2017. Cenu Tony tehdy získal za svůj výkon jako Cornelius Hackl v muzikálu Hello, Dolly. Creel také spolupracoval s televizí. Objevil se například v seriálu Americké hororové příběhy a v několika dalších. ​„Jako oceňovaná broadwayská hvězda vnesl do svých rolí na jevišti nepotlačitelnou vervu, vášeň a bezmeznou energii,“ cituje CNN jeho zástupce Matta Polka, kterému Creelovo úmrtí potvrdil jeho partner Alex Temple Ward.

Hudební scénou otřásla tragická zpráva. Ve věku 70 let zemřel jeden z nejoblíbenějších hudebníků

Rakovině podlehl krátce po diagnóze

Letos v červenci se jeho úspěšně rozjetá kariéra zastavila. Byla mu diagnostikována vzácná a agresivní forma sarkomu. Herec podstoupil léčbu v Memorial Sloan Kettering v New Yorku, ale bohužel 30. září agresivní rakovině podlehl. Bylo mu pouhých 48 let. Gavin Creel neměl děti, ale zůstali po něm rodiče, partner, sestra a jeho milovaná fenka Nina.

„Gavin žil svůj život s radostí, bezúhonností, humorem, vtipem a grácií. Jeho jiskřivá přítomnost a velkorysá povaha budou hluboce chybět všem, kdo ho znali a měli rádi,“ uvádí se v jeho nekrologu. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Mileny Jindrové, legendární české basketbalové reprezentantky. Ze šampionátů získala pro náš národ celkem 7 medailí.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*