Pojišťovna jí nechtěla proplatit léčbu. Maminka, na kterou se složilo celé Slovensko, svůj boj s rakovinou prohrála

Fotografie: Depositphotos

Rodina maminky dvou malých dětí oznámila smutnou zprávu. Po ročním boji s rakovinou i úřady zemřela žena, na jejíž léčbu se složilo celé Slovensko.

Maminka dvou dětí bojovala statečně s rakovinou a v boji s nemocí jí pomáhalo i celé Slovensko. Teď však přišla smutná zpráva, 37 letá Eniko zemřela. Jak uvádí TN, nebojovala pouze s nemocí, ale také s úřady. Dvě léčby, které potřebovala podstoupit, pojišťovna odmítla proplatit. Na naději na život se tak složilo mnoho lidí ze Slovenska.

Rakovina se rozšířila do plic

Pro maminku dvou malých dětí toto temné období začalo v roce 2022, když jí byla diagnostikována rakovina prsu. Tehdy Eniko podstoupila léčbu a vše se zdálo na dobré cestě. Později se však při kontrolním vyšetření objevily nespecifické útvary na plicích. O měsíc později podstoupila Eniko operaci, při níž lékaři zjistili, že jsou její plíce zasažené metastázemi z původního onemocnění.

Jak uvedl Zoznam, teprve teď nastal pro Eniko ten největší boj. Ideální léčbou se v tuto chvíli zdála imunoterapie. Tu však pojišťovna nechtěla proplatit. Tehdy se Eniko obrátila na veřejnost a podařilo se vybrat potřebných 100 000 Kč, aby mohla léčbu podstoupit. Ta ale bohužel nezabrala a v březnu letošního roku se lékaři rozhodli pro jiný nadějný typ léčby. Ani ten však pojišťovna mamince dvou malých dětí proplatit nechtěla.

Česko právě zasáhla rána jako z čistého nebe. Celý národ oplakává smrt první dámy

Pojišťovna proplatila až třetí léčbu

I tentokrát přispěchali soucitní lidé na pomoc a podařilo se vybrat několik set tisíc korun na další léčbu. I ta však začala selhávat. Její poslední nadějí se tak stal třetí typ léčby, který jí nakonec pojišťovna v srpnu 2024 proplatila. Navzdory bojovnosti paní Eniky, snaze veřejnosti i lékařů, aby se jí dostalo nejlepší péče, svůj boj o život nakonec prohrála.

chemo
Fotografie: Freepik

„S nesmírnou lítostí Vám musíme sdělit, že Eniko nás dnes v noci navždy opustila. Srdečně děkujeme za každý dar, který byl použit na potřeby pro Eniko a její léčbu,“ uvedla rodina 23. září na sociálních sítích. Na Světě Kreativity jsme rovněž psali o ženě, která od lékařů dostala chybnou diagnózu. Teď varuje ostatní, i když sama už nemá šanci na přežití.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*