Tato zdánlivě obyčejná fotografie oklamala celý internet. 97 % lidí nedokáže najít skryté zvíře

optická iluze
Fotografie: Goniec

Procvičte svůj mozek pomocí fotografie, která skrývá malého hlodavce, jenž svou srstí dokonale splývá s okolím. Chce to bleskový postřeh.

Vizuální hádanky, při jejichž řešení musíte zapojit své pozorovací schopnosti a pořádně zapojit mozek, jsou ideálním cvičením, jak si udržet bystrou mysl. Nehledě na to, že je to velká zábava, kterou můžete naplnit svůj volný čas. Některé testy jsou jednodušší, jiné složitější. Konkrétně tento pěkně potrápí váš zrak. Jen hrstka lidí zvládne najít ukrytého hlodavce za méně než 15 sekund. Patříte i vy do této elitní skupiny jedinců?

Najdete zvíře na fotce do 15 vteřin?

Zvíře ukrývající se na fotografii se nachází ve svém přirozeném prostředí. Zde si staví nory, loví a krmí se. Má perfektní krytí, které ho chrání před okolním světem a predátory, již si na něj dělají zálusk. Dokonale splývá s okolím a díky tomu není pro dravce snadnou kořistí. Stejně tak i lidské oko jej sotva zahlédne.

optická iluze
Fotografie: Goniec
optická hádanka

Pokud v obrázku najdete skrytého psa, máte vyšší IQ než 97 % Čechů. Do 15 sekund uspějí jen géniové

Chce to obrovskou dávku soustředění, než toho malého tvora zpozorujete. Zde je malá nápověda. Na fotce je myš. Možná vám to usnadní hledání. Než začnete bedlivě sledovat fotografii, nastavte si stopky a zkontrolujte, jak dlouho vám tento úkol bude trvat vyřešit. Časový limit je 15 sekund, ale nemusíte se nechat omezovat, pokud se nechcete dát podat. V jiném případě naleznete řešení níže.

Kde se nachází skrytý hlodavec

Hlodavec dokonale splývá se svým okolím, takže pokud jste jej našli za méně než 15 sekund, můžete se cítit výjimečně, protože patříte mezi 3 % populace, která to dokázala. Pokud vám to trvalo asi 25 sekund, patříte k 10 % lidí, kteří také oplývají skvělými pozorovacími schopnostmi a dokážou si všímat malých detailů.

řešení optické iluze
Fotografie: Goniec

Průměrnému člověku to trvá až 40 vteřin. Nejste-li se svým výsledkem spokojeni, trénovat můžete i nadále. Na SvětěKreativity jsme vám už přinesli nespočet podobných hádanek, můžete zkusit třeba na obrázku najít ztraceného pejska.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*