Salát se zelím je pochoutkou, kterou máte hotovou za 5 minut

Salát se zelím je skvělou lehkou pochoutkou, která je také zdravým jídlem. A příprava? Může vám stačit jenom pár minut a už si můžete pochutnávat. Kdo má rád zeleninové saláty a kdo si chce čas od času pochutnat na něčem lehkém a také na něčem zdravém, tak přesně pro něho je tento náš zajímavý a originální recept.

S pár věcmi to zvládnete

Salát se zelím je opravdu jednoduchý, což poznáte už na samotném seznamu ingrediencí, které budete potřebovat. Začneme těmi, které budete muset mít na onu hlavní část. Je třeba si připravit toto:

  • 500 g bílého zelí
  • 1 mrkev
  • ½ červené cibule
  • 1 papriku

Aby se nejednalo jenom o zelí smíchané dohromady, neměli bychom zapomínat na dochucení pomocí dresingu. I tady vás zaujme jednoduchost, a tak si připravte:

  • 50 ml olivového oleje
  • 1,5 lžíce octu
  • 1 lžičku cukru
  • Sůl a pepř

Smíchejte zeleninu

Začínáme přípravou zeleniny. Zelí nastrouhejte na jemné kousky a dále k němu přidejte také nastrouhanou mrkev, na tenké nudličky nakrájenou papriku a dále také cibuli, kterou nakrájíte také najemno. Vše důkladně promíchejte dohromady a nechte chvíli odležet, dokud zelenina nepustí trochu vody, kterou následně slijte.

Připravte dresink

Mezi tím se můžete pustit do přípravy samotného dresinku, což také není nic složitého. V míse smíchejte všechny jednotlivé ingredience dohromady. Dochuťte solí a pepřem tak, jak to máte rádi. V případě zájmu samozřejmě můžete přidat do dresinku i další složky, přesně podle vaší chuti.

A je hotovo

Následně salát se zelím přelijte dresinkem a důkladně zamíchejte tak, aby se dresink dostal k veškerým kouskům zeleniny. Tím je správně a dostatečně ochutí. Potom už můžete servírovat. Klidně jako samotné jídlo, nebo s čerstvým pečivem, či se dá tento salát využít jaké jako příloha, třeba k masu, nebo čemukoliv jinému. A kdo miluje oblohy, má i toto možnost použití salátu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]