Domácí slanina chutná vždy lépe než kupovaná. Příprava je hračkou

Domácí slanina je sice dostupná na pultech obchodů, ale není nic výjimečného, že její kvalita není úplně ideální. Je vyráběna s cílem velkého zisku a tak chuťově nemusí být dokonalá. I proto je lepší připravit si ji doma. Tento postup vás vším provede krok za krokem. A na konci bude dokonalá pochoutka, kterou musíte milovat.

Co budete potřebovat?

Až tento recept ochutnáte, tak si můžete být jisti tím, že se domácí slanina stane populární pochoutkou i u vás doma. Aby se vše povedlo, budete potřebovat tyto ingredience:

  • 2 kg slaniny nebo bůčku
  • 1 litr vody
  • 250 g soli
  • 2 paličky česneku
  • 1 lžičku pepře
  • 6 bobkových listů
  • 1 lžíci hořčičných semen
  • 4 hřebíčky

Nachystejte si suroviny

Jako první si připravte slaninu. Tu nakrájejte na menší kousky a ty dále ještě lehce nařízněte. To proto, že do těchto částí budete dávat prolisovaný česnek. Tím je základ vaší pochoutky hotov.

Mezi další přípravné práce patří tvorba nálevu. Ostatní ingredience dejte do hrnce a nechte provařit, aby se chuť surovin vzájemně propojila. Následně nechte nálev chladnout, aby měl pokojovou teplotu.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]