Zapečené řízky se sýrem, cibulí a bramborami recept

Pokud přemýšlíte, co byste si dobrého a rychlého uvařili na oběd, či večeři a jste milovníci masitých pokrmů, máme pro vás skvělý tip na zapečené maso, které si zkrátka zamilujete. V pokrmu naleznete i lahodný sýr a porci zdravé zeleniny.

Co budete potřebovat na zapečené maso?

Než se pustíte do vaření, připravte si tyto ingredience:

  • 3 kusy vepřových plátků (libovější krkovice, můžete však použít i kuřecí prsa)
  • jednu cibuli
  • asi 3 větší rajčata
  • jednu větší uvařenou bramboru, nebo dvě menší

Dál budete také potřebovat: 4 velké lžíce majonézy, nebo zakysané smetany, 2 malé lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, sůl, pepř na ochucení a 100 gramů tvrdého sýra (eidam, nebo ementál).

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Vepřové plátky nejprve naklepejte paličkou z obou stran, následně je osolte a opepřete. Cibuli si oloupejte a nakrájejte ji na silnější kolečka. Rajčata zbavte stopky, omyjte a rovněž pokrájejte na kolečka stejných rozměrů.

Posléze si k ruce vezměte plech, či zapékací misku vystlanou pečícím papírem a na její dno vyskládejte cibulová kolečka. Na jeden plát masa použijte vždy zhruba dvě kolečka cibule. Na cibuli položte okořeněný plátek vepřového masa. Každý plátek poté ještě potřete po celé ploše plnotučnou hořčicí a poklaďte na jeho vrch plátky rajčat.

Rajčata pak potřete prolisovaným česnekem a osolte. Uvařenou bramboru si mezitím nastrouhejte na struhadle na jemnější nudličky, kterými posypete ještě rajčata. Nakonec bramborový posyp ještě přetřete majonézou a dejte do trouby zapéct na 40 minut při 180 stupních Celsia.

Pět minut před dopečením pokrm ještě zasypejte nastrouhaným sýrem a máte hotovo. Hotové masové plátky podávejte se zeleninovým salátkem, nebo jen tak samotné s porcí majonézy navíc. Jídlo je opravdu výborné a rovněž zdravé. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]