Čokoládový dezert s pudinkem a šlehačkou se jenom rozplyne na jazyku

Pro milovníky čokolády zde máme přímo božský dezert s velkým množstvím čokolády a kakaa. Doplněn je o jemnou a vláčnou šlehačku. Tento zákusek v lednici dlouho nevydrží, je totiž tak moc dobrý, že nestačí pomalu ani ztuhnout. Je ideálním variantou na letní odpoledne, či narozeninovou oslavu. Milovat ho budete nejen vy, ale i vaše děti.

Jaké ingredience jsou zapotřebí?

Než se pustíte do přípravy tohoto sladkého pokušení, připravte si tyto suroviny:

  • 3 balení pudinkového prášku s příchutí čokolády
  • 2 litry a 300 mililitrů mléka (ideálně plnotučného)
  • půl kila čokoládových sušenek dle obliby
  • 2 balení smetany ke šlehání v prášku a asi 130 gramů čokoládové polevy (hořká, nebo mléčná)

Jak postupovat při výrobě čokoládového dezertu?

Nejprve je nutné si uvařit klasickým způsobem čokoládový pudink. K tomu budete potřebovat litr a půl mléka. V rendlíku si přiveďte k varu asi 1200 ml mléka a ve zbytku pečlivě rozmíchejte pudinkové prášky.

Až se mléko začne vařit, vlijte připravenou směs do rendlíku a metličkou šlehejte. Plamen ztlumte na polovinu a nechte chvíli pudink probublávat do zhoustnutí. Pak odstavte z plotny a nechte zcela vychladnout. Pravidelně jej promíchávejte, aby se na povrchu netvořil škraloup. Mezitím si připravte sušenkové těsto. Č

okoládové sušenky, které jste si zvolili, vložte do mixéru a rozmělněte na jemný prášek. Sušenky posléze vsypte do studeného čokoládového pudinku a důkladně propojte. K ruce si následně vezměte větší zapékací misku, nebo plech, vypodložte jej pečícím papírem a vlijte do něj připravenou čokoládovou hmotu. Nechte tuhnout alespoň hodinu. Na čase je připravit si i smetanový krém.

Příprava smetanového krému a kompletace dezertu

Ve středně velké míse si v 300 mililitrech mléka rozmixujte smetanu v prášku. Mixujte, dokud se nevytvoří hustý a nadýchaný krém. Hotovou smetanovou směs rovnoměrně naneste na ztuhlý čokoládový pudink se sušenkami a dejte do lednice vychladit na pár hodin. Ve vodní lázni si v mezičase rozpusťte ztuhlou čokoládovou polevu a tou pak polijte smetanový povrch zákusku. A máte hotovo! Po několika hodinách si můžete pochutnávat na této dokonalé čokoládové dobrotě. K porci zákusku můžete přidat i čerstvé ovoce, které vám chutná. Ideální jsou například jahody, nebo borůvky. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]