Máslový dort s meruňkovým džemem okouzlí nejen děti, ale i dospělé. Skvěle chutná, a ještě lépe vypadá

Dáváte přednost jednoduchým, a přesto skvělým receptům na sladké? Potom se jistě stane vaším favoritem tento dort s meruňkovým džemem. Z křehkého máslového těsta budete naprosto unesení! Vykouzlete pro své blízké lahodnou sladkou tečku za obědem nebo večeří.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu máslového dortu s meruňkovým džemem?

Před zahájením pečení si připravte tyto suroviny na těsto:

  • 100 gramů másla
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 150 mililitrů mléka
  • 300 gramů hladké mouky
  • lžičku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • špetku soli

Na náplň budete potřebovat:

  • 300 gramů meruňkového džemu
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu

Jak postupovat při přípravě máslového dortu s meruňkovým džemem?

Nejprve se ujistěte, že máte všechny ingredience na těsto při pokojové teplotě. Pak se pusťte do práce. V hluboké míse si pomocí metličky nebo mixéru vyšlehejte změklé máslo spolu s vejcem, špetkou solí, cukrem moučkovým a vanilkovým.

Dále přilévejte do směsi po částech mléko, a nakonec zaprašte prosátou moukou a vložte lžičku prášku do pečiva. Důkladným smícháním vytvoříte hladké homogenní těsto, které bude mít konzistenci husté pasty.

Pečení máslového dortu a jeho servírování

Nyní si třetinu těsto vložte do cukrářského sáčku a dejte stranou. Zbylé těsto vlijte do forma na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem.

V další fázi je nutné připravit si náplň. V misce smíchejte meruňkový džem spolu s kukuřičným škrobem a naneste směs na těsto ve formě.

Nakonec si vezměte k ruce onen cukrářský sáček a tvořte jím okraje a mřížku na dortu.

Takto dejte vše péct do trouby na 25 až 30 minut při 180 °C. Až se dezert upeče, vyjměte jej a posypte moučkovým cukrem.

Podávejte vychladlé spolu s vanilkovou zmrzlinou, nebo kopečkem dobré šlehačky.

Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]