Nepřekonatelně skvělá domácí pizza podle nového italského receptu nadchne celou vaši rodinu

Jaké suroviny potřebujete na přípravu domácí pizzy?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 250 mililitrů kefíru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 400 gramů hladké mouky
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 100 gramů klobásy dle preferencí
  • 4 čerstvé žampiony
  • cca 1 šálek rajčatové omáčky (sugo)
  • sušenou bazalku dle chuti
  • sušené oregano dle chuti

Jak postupovat při přípravě těsta na domácí pizzu?

Před zahájením příprav těsta si vyjměte suroviny z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Poté v hlubší míse smíchejte vejce s kefírem, také přisypte prosátou hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, vlijte slunečnicový olej a vypracujte hladké a vláčné těsto, které se nebude lepit na ruce.

Hmotu rozdělte na dvě stejně objemné části a vytvarujte z nich pomocí válečku kulaté placky.

Okraje pak prsty zahněte.

Plnění pizzy a její pečení v troubě

Nyní si v misce smíchejte rajčatovou omáčku spolu se sušenými bylinkami. Následně směs naneste v přiměřeném množství na každý plát těsta. Pak začněte s plněním. Klobásy a očištěné žampiony nakrájejte na stejně široké plátky a vyskládejte tyto ingredience na pizzu.

Nakonec vše posypte strouhaným tvrdým sýrem (hodí se čedar, gouda, ementál) a dejte péct do trouby na cca dvacet minut při teplotě 170 °C.

Servírování domácí pizzy s klobásou

Upečená domácí pizza by měla mít na povrchu zlatavou sýrovou kůrku. Podávejte pokrm ideálně teplý. Hodit se k němu bude i zeleninový salát z rukoly a rajčat. Pokud nemáte rádi klobásy, můžete je nahradit vcelku jednoduše například libovou šunkou. Přejeme dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]