Šťavnaté vepřové maso? V kombinaci s cibulí chutná skvěle!

Minutkové vepřové? Tentokrát vyzkoušejte připravit v rychlosti k obědu nebo večeři jinou laskominu z vepřového masa. Vepřové je šťavnaté maso a skvěle se hodí na pečení, o to víc, když jej doplníte zeleninou.

Chuťově se snoubí s cibulí, která vylepší chuť, přidaný česnek dodá jídlu správnou jiskru a paprika i krásnou načervenalou barvu. Navíc při přípravě nebude potřeba příliš nádobí, stačí jeden pekáček a upéct tuto dobrotu zvládne i naprostý začátečník!

Ingredience

Co budete na přípravu pečeného vepřového masa s cibulí a česnekem kromě zapékací misky nebo pekáčku potřebovat? Připravte si:

  • vepřové maso – 1,5 kg
  • cibule – 4 ks
  • česnek – 5 stroužků
  • červená paprika – 1 ks
  • slunečnicový olej – 2 lžíce
  • kmín – 1 lžička
  • grilovací koření – 1 lžíce
  • bujón – 1 kostka
  • mouka – dle potřeby
  • sůl – dle chuti

Příprava

Tohle jídlo zvládne připravit opravdu každý, postačí maso omýt a odstranit veškeré šlachy a odstranit sádlo. Poté maso nakrájejte na větší kostky, aby se během pečení nevysušovalo a dostatečně prosolit. Maso nasypejte do zapékací nádoby.

Papriku omyjte a nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a rozkrájejte na větší kousky nebo půlměsíčky. Prolisujte česnek a všechnu zeleninu a koření přidejte do pekáčku, důkladně promíchejte.

Zapékací misku dejte do předem vyhřáté trouby na 250 °C a pečte asi 10 minut, během kterých maso pustí šťávu. Přilijte asi 500 mililitrů vody, přidejte kostku bujónu a pečte na nižší teplotu – 180 °C asi 50 minut do změknutí masa.

Poté přidejte do zredukovaného výpeku mouku, zamíchejte a nechte dojít asi 10 minut, aby se omáčka spojila. Servírujte s vařenými nebo pečenými bramborami, s kroketami nebo hranolky. Děti jistě ocení bramborovou kaši nebo kombinaci mrkvové a bramborové. Hodí se také čerstvý kmínový chléb, pro odlehčení lze jako přílohu použít klasickou rýži nebo basmati.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]