Recept na rychlý borůvkový koláč

Vyzkoušejte si jednoduchý borůvkový koláč, který můžete nabídnout komukoliv. Tento koláč se velice hodí na léto, když začnou růst borůvky. 

Borůvky začnou růst na keřích v létě, ale celoročně se dají zakoupit i v obchodě. Tento koláč si tedy můžete připravit v jakémkoliv ročním období a dát si jej třeba ke kávě. Na přípravu je velice snadný a hotový jej budete mít za pár minut. Krásně provoní celou domácnost sladkou, borůvkovou vůní.

Jaké ingredience budete potřebovat?

  • 3 ks vajíčka
  • 200 gramů krupicového cukru
  • vanilkový cukr podle chuti
  • 200 gramů bílého přírodního jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 10 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • 250 gramů borůvek
  • měkké máslo dle potřeby

Jak připravit borůvkový koláč

Vezměte si k ruce mísu a do ní dejte vajíčka a krupicový cukr. Tyto dvě ingredience ušlehejte do pěny. Do této směsi poté přidejte bílý jogurt, prosátou polohrubou mouku a kypřící prášek. Umíchejte a vypracujte hladké těsto, ve kterém nebudou hrudky.

Pokud byste měli potíže s hrudkami, vezměte si k ruce metličku a otírejte těsto po stranách mísy metličkou. Tímto způsobem byste měli hrudky rozmělnit. Není dobré mít v těstě hrudky, protože by to pak bylo v koláči cítit.

Jako další krok si připravte nádobu na koláč (kulatou formu) a dejte do ní pečící papír. Pečící papír poté pomažte máslem. Máslo zajistí krásně hladké okraje, které se nepřichytávají. Na dno formy dejte omyté osušené borůvky a na ně nalijte těsto, které již máte připravené. Vložte do trouby na 45 minut a 170 °C.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]