
Vyzkoušejte si jednoduchý borůvkový koláč, který můžete nabídnout komukoliv. Tento koláč se velice hodí na léto, když začnou růst borůvky.
Borůvky začnou růst na keřích v létě, ale celoročně se dají zakoupit i v obchodě. Tento koláč si tedy můžete připravit v jakémkoliv ročním období a dát si jej třeba ke kávě. Na přípravu je velice snadný a hotový jej budete mít za pár minut. Krásně provoní celou domácnost sladkou, borůvkovou vůní.
Jaké ingredience budete potřebovat?
- 3 ks vajíčka
- 200 gramů krupicového cukru
- vanilkový cukr podle chuti
- 200 gramů bílého přírodního jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 10 gramů kypřícího prášku do pečiva
- 250 gramů borůvek
- měkké máslo dle potřeby
Jak připravit borůvkový koláč
Vezměte si k ruce mísu a do ní dejte vajíčka a krupicový cukr. Tyto dvě ingredience ušlehejte do pěny. Do této směsi poté přidejte bílý jogurt, prosátou polohrubou mouku a kypřící prášek. Umíchejte a vypracujte hladké těsto, ve kterém nebudou hrudky.
Pokud byste měli potíže s hrudkami, vezměte si k ruce metličku a otírejte těsto po stranách mísy metličkou. Tímto způsobem byste měli hrudky rozmělnit. Není dobré mít v těstě hrudky, protože by to pak bylo v koláči cítit.
Jako další krok si připravte nádobu na koláč (kulatou formu) a dejte do ní pečící papír. Pečící papír poté pomažte máslem. Máslo zajistí krásně hladké okraje, které se nepřichytávají. Na dno formy dejte omyté osušené borůvky a na ně nalijte těsto, které již máte připravené. Vložte do trouby na 45 minut a 170 °C.
Pokračujte ve čtení článku na další stránce