Rybář narazil na životní úlovek. Když pochopil o jakou rybu se jedná, začal pochybovat o tom, zda celou situaci zvládne přežít ve zdraví

Fotografie: Depositphotos

Rybaření představuje pro některé vášeň a odpočinek. Tento muž však v boji, který vynaložil při zápase s obrovským sumcem, přesvědčil o opaku.

Rybaření je činnost, kterou si zamilovalo po světě mnoho jedinců. Tento muž se však může se svým úlovkem chlubit ještě hodně dlouho. Když totiž nahodil prut do kalných vod italské řeky, přihodilo se mu něco nevídaného. V momentě, kdy mu ryba zabrala a on se pokusil navinout vlasec, zjistil, že zjevně nezápasí s obyčejným karasem nebo cejnem. Byla obrovská. Podívejte se tak na úchvatné záběry ve videu níže.

Úlovek, který vypadá jako ze starodávných legend

Když se muž po záběru snažil obrovskou rybu vylovit, ukázala se při boji na chvíli na hladině. V tu chvíli si však rybář uvědomil, že má co do činění se skutečným Goliášem. Byl to totiž obrovský nevídaný Sumec. Po únavném boji vytáhl muž tohoto 127 kilového obra do svého malého vodního plavidla a podělil se o svůj úspěch na Facebooku, kde si za svůj rekord získal mnoho pochval. Není se čemu divit, až uvidíte video níže, úlovek byl opravdu výjimečný a neuvěřitelný.

Po tom, co muž vyhrál s rybou souboj, okamžitě požádal svého kamaráda, aby pořídil několik působivých fotografií a natočil toto video. Na takový úlovek přeci nemůže jen tak zapomenout a proto by nebylo rozumné, kdyby tento moment nezvěčnil. Sumec je však tak moc obrovský, že vypadá spíše jako postava z pohádek či starodávných legend. Je mnohem větší a mohutnější než sám rybář, který dodal, že váží 72 kg a měří 180 cm.

Jde o úhel pohledu, jsou i větší kousci

Ačkoliv rybářovi na břehu ležela takto obrovská ryba, sám řekl, že viděl na živo již i větší exempláře. Pro něj byl tento úlovek samozřejmě životním úspěchem, ale dodal, že když například rybařil v Thajsku, jeho přátelé vylovili takové kousky, které měřily a vážily dvakrát tolik. Je neuvěřitelné, co všechno se skrývá v temných hlubinách světových vod a právě rybáři jsou jedni z těch, které se za tímto tajemstvím neustále honí.

Fotografie: Freepik

Zdroj UberAlles

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]