Pokud si pro svoji rodinu chcete připravit nějakou novinku, zkuste maso obalit v nějakém jiném těstíčku. Uvidíte, jak moc jim to bude chutnat.
Každý z vás zná úplně běžné obalování masa v mouce, vejci a strouhance, a je dost možné, že už vás tento takzvaný „trojobal“ dost nudí a chtěli byste vyzkoušet něco nového. A proto jsme tu my. Přinášíme vám několik chutných těstíček, které chuť vašeho obalovaného masa úplně vylepší. Vyzkoušejte to, nebudete litovat.
Na klasické těstíčko budete potřebovat
- 100 ml vody
- 120 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Příprava klasického těstíčka
Nejprve je třeba oddělit si bílky od žloutků a ty vyšlehejte společně s hladkou moukou, solí, pepřem, olejem a vodou do hladka. Jakmile to budete mít hotové, vyšlehejte si z bílků pevný sníh, který následně vmíchejte do již připraveného těsta. Vmíchávejte je ale postupně, aby směs byla pořádně promíchaná.
Na sýrové těstíčko budete potřebovat
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce majonézy
- 4 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- sůl a pepř dle chuti
Příprava sýrového těstíčka
Do větší misky si nastrouhejte tvrdý sýr a postupně jej smíchejte s ostatními surovinami, aby vám vzniklo hladké těsto, ve kterém se dají obalovat nejrůznější potraviny. My můžeme doporučit kuřecí prsa nebo třeba i některé druhy zeleniny, jako je mrkev, celer nebo petržel.
A nakonec sladké těstíčko
- 150 ml smetany na vaření
- 3 vaječné žloutky
- hladkou mouku dle potřeby
- špetka soli
- moučkový cukr dle chuti
Tohle těstíčko je vhodné pro ty, kteří rádi mlsají. Všechny suroviny smíchejte dohromady a v těstíčku doporučujeme obalovat různé druhy ovoce. Skvělé jsou například jahody, banány, jablka nebo dokonce broskve.