Suché kuřecí proměním v talíř šťavnatých řízků. Správné obalování je velmi důležité. Držte se tohoto postupu a neuděláte chybu

Ať už se chystáte obalovat řízky k obědu nebo byste si je rádi dopřáli na vánoční večeři, možná byste se měli podívat, jak vlastně správně řízky obalovat. 

Pokud už jste někdy vyzkoušeli obalovaný řízek, jistě víte, že je to velká pochoutka. I když se nejedná zrovna o nejzdravější variantu jídla, spousta lidí si kuřecí řízek dává rádo k obědu, večeři nebo klidně na dovolené. Když člověk vyrazí na dlouhou trasu pěšky a nemá se kde zastavit na oběd, určitě potěší kuřecí řízek v chlebu, který i posilní na další cestu. Jestliže byste si také rádi udělali řízek, podívejte se, jaký je vlastně správný postup pro obalování.

Připravte si tyto suroviny

Protože kuřecí řízek potřebujete v něčem obalit, měli byste si nachystat několik surovin, aby vám šla práce hezky od ruky. Na obalování řízků budete potřebovat:

  • kuřecí maso
  • 2 PL pšeničná mouka
  • 1 vejce
  • 2 PL strouhanka
  • 50 ml rostlinný olej
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti

Příprava není složitá

Kuřecí řízky můžete obalovat také v kukuřičných lupíncích, pokud byste doma neměli strouhanku nebo máte raději tuto variantu. Zpočátku je dobré si nachystat veškeré suroviny, abyste poté v průběhu vaření nezjistili, že vám něco chybí. Pokud vše máte doma, můžete pokračovat v přípravě na obalování řízků.

Kuřecí řízky je potřeba zpracovat

Jakmile si vyndáte kuřecí řízky z lednice a rozbalíte jejich balení, opláchněte je pod tekoucí vodou. Poté odstraňte přebytečné kousky, které se vám na mase nelíbí nebo je na něm nechcete. Až budete mít maso okrájené, osušte jej papírovými utěrkami. Vezměte si k ruce ostrý nůž a maso rozřízněte podélně, aby bylo trochu tenčí. Následně tyto plátky přikryjte potravinářskou fólií a rozklepejte je kladivem. Nakonec maso osolte a opepřete podle vašich chutí.

Nyní byste měli mít řízky zakryté potravinářskou fólií a mezitím si můžete připravit suroviny na obalování. Do mísy rozklepněte vejce, rozšlehejte ho vidličkou a mírně osolte. Žloutek a bílek by měly být spojené. Do další mísy / hlubokého talíře nasypejte strouhanku a do 3. mísy / hlubokého talíře nasypejte mouku.

Přejděte k obalování

Protože už máte vše nachystané, můžete se přesunout k obalování řízků. Kuřecí řízek vyndejte z potravinářské fólie a jako první ho obalte v mouce z obou stran. Poté jej přesuňte k misce s vajíčkem a také obalte z obou stran. V posledním kroku řízek obalte ve strouhance / kukuřičných lupíncích

Osmažte řízek dozlatova

Do pánve si nalijte rostlinný olej a pomalu jej zahřívejte na plotýnce. Jakmile budete mít obalené všechny řízky, můžete je dávat postupně do pánve s horkým olejem. Nezapomeňte teplotu snížit, aby olej všude neprskal a postupně řízky obalujte z obou stran dozlatova. Po dosmažení položte kuřecí řízek na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný olej.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*