
Připravte si lahodný lehký a svěží krém, který bude vhodný do všech typů dezertů. Jmenuje se Sněhurka a oblíbí si ho každý strávník i hospodyňka.
Mít oblíbený krém, který se povede na první pokus a vždy bude dokonalý a lahodný, zachutná všem strávníkům, to je snad snem každé správné hospodyně. Kupodivu ale jeden takový krém opravdu existuje a jeho recept vám rádi prozradíme. Mějte radost z každého upečeného dezertu či dortu. Krém s názvem Sněhurka se vždy povede, a vždy bude chutnat.
Připravte si tyto suroviny
- 300 gramů másla, nikoli margarínu
- 4 polévkové lžíce horké vody
- 150 gramů kondenzovaného mléka
- 1 polévková lžíce koňaku, klidně i rum
- 150 gramů krupicového cukru
Jednoduchá příprava lahodného krému
Nejdříve si vytáhněte máslo, které odložíte stranou, aby získalo pokojovou teplotu. Pokud tak neučiníte, s máslem půjde velmi těžko pracovat, i když použijete ruční šlehač.
Při pokojové teplotě půjde krásně rozmixovat a nevytvoří hrudky. Nyní si připravte hlubokou mísu a nalijte do ní horkou vodu a přisypte cukr. Je důležité, aby voda byla teplá a cukr se rozpustil.
Cukr s vodou rozmíchejte na hladkou směs a nechte je zchladnout na pokojovou teplotu. Veškeré přísady by měly mít přibližně stejnou teplotu, to je pokojovou. Jinak by se v krému mohly vytvořit hrudky. Nyní si vezměte povolené máslo a dejte ho do jiné mísy, kde ho buď metličkou nebo nejlépe ručním šlehačem vyšleháte do husté pěny. Máslo nesmí být tekuté.
Pokračujte ve čtení článku na další stránce