Připravte si vynikající rybí pomazánku, která vám zaručeně zachutná

Kdo miluje ryby má určitě rád i všelijaké pomazánky a saláty z nich. Dobrou zprávou je, že už je nebudete muset kupovat, ale připravíte si je doma.

Tahle rybí pomazánka vám pomůže proměnit obyčejné chlebíčky ve slavnostní a skvělé občerstvení. Žádný kupovaný produkt z obchodu její chuť nedokáže nahradit. Většinou se na přípravu téhle pomazánky používá konzerva tuňáka v oleji, ale samozřejmě můžete použít, jakoukoliv rybu chcete. Doporučujeme udělat rovnou dvojitou dávku, protože pomazánka bude okamžitě pryč.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 200 g uzeného sýra
  • 4 stroužky česneku
  • 180 g tuňáka v konzervě
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 bagetu
  • sůl a pepř dle chuti

Je to neuvěřitelně jednoduché

Nejprve si nakrájejte bagetu na stejné plátky a na suché pánvi ji osmažte z obou stran dozlatova. Vezměte si jeden stroužek česneku, oloupejte ho a každý kousek bagety s ním potřete. Nezapomeňte česnek namáčet do soli. Všechna vajíčka si uvařte natvrdo a nastrouhejte je na jemném struhadle. Také tvrdý uzený sýr si na tomto struhadle nastrouhejte. Abyste se vyhnuli tomu, že struhadlo bude zalepené, potřete ho z obou stran olivovým olejem.

Všechno si smíchejte

Nyní si nastrouhané vejce, sýr, koření, lisem protlačený česnek a tuňáka dejte do jedné skleněné misky. Všechny suroviny dobře promíchejte, přidejte majonézu, a pokud by se vám to zdálo málo slané, ještě to dosolte. Znova promíchejte. Nyní pomazánku jen namažte na bagetu a tu ozdobte třeba plátkem okurky.

Pokud se vám nechce mazat každý plátek bagety zvlášť, můžete pomazánku jíst i jako salát. Jakmile někdo tuto pomazánku ochutná, ihned bude chtít recept. A vy už nebudete muset rybí pomazánky kupovat v obchodě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]